Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Croații și bosniacii au început destructurarea rețelelor de traficanți de migranți

ABC
imigranti

Forţele de poliţie bosniace şi croate au anunţat joi că au efectuat o operaţiune de destructurare a unei reţele de trafic cu migranţi şi au arestat 13 persoane suspectate că au trecut ilegal cel puţin 100 de migranţi din Turcia în Uniunea Europeană, informează Reuters.

Patru bosniaci, doi cetăţeni turci cu rezidenţă bosniacă şi şapte croaţi ar fi făcut parte dintr-o reţea criminală internaţională ce percepea de la migranţi între 3.000 şi 5.000 de euro pentru a-i trece din Turcia în Uniunea Europeană.

Aşa-numita rută balcanică pentru migranţii care încearcă să ajungă în Europa de Vest prin Turcia, Grecia şi ţări ale fostei Iugoslavii a fost închisă anul trecut, când Turcia a convenit să oprească fluxul în schimbul ajutorului UE şi promisiunii călătoriilor fără vize pentru cetăţenii ei.

Dar Adnan Kosovac, un oficial de la poliţia de frontieră bosniacă, a declarat că suspecţii au profitat de regimul de călătorie fără vize între Turcia şi Bosnia pentru a transfera legal migranţi pe uscat sau cu avionul în Bosnia şi apoi să îi introducă ilegal pe teritoriul Croaţiei, stat membru al UE.

Poliţia a precizat că 13 arestări au fost efectuate în cadrul unei operaţiuni cu numele de cod Bosfor, lansată în urmă cu opt luni şi coordonată cu organele de aplicare a legii din Turcia, Bulgaria, România, Ungaria, Albania, Serbia şi Muntenegru. Potrivit poliţiei, încă 60 de arestări au fost efectuate în perioada respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.