Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Croaţia trimite armata la graniţă pentru a controla migranţii

serbia croatia

Croaţia ar putea desfăşura forţele armate pentru a ajuta poliţia să controleze fluxul de migranţi, a declarat marţi premierul Tihomir Oreskovic, citat de Reuters.

'Dacă va deveni necesar să utilizăm armata, vom activa această opţiune. Va fi o asistenţă pentru uşurarea procedurii', a spus Oreskovic în cadrul unei conferinţe de presă, după o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel. Slovenia vecină a aprobat o astfel de decizie luna trecută, după ce a amendat legile în vigoare. Croaţia va trebui să urmeze să urmeze o procedură similară pentru a implica armata în gestionarea fluxului de migranţi.

Tihomir Oreskovic a spus că Croaţia este favorabilă unei soluţii la nivel european pentru a gestiona criza migranţilor. Din septembrie anul trecut, peste 650.000 de migranţi au tranzitat Croaţia spre vestul Europei, în primul rând Germania, dar restricţiile la frontiere impuse de ţările de pe ruta balcanică au dus la o creştere a numărului de migranţi de pe teritoriul Greciei, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.