Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM a DECIS: Ce au stabilit magistraţii cu privire la sesizarea Laurei Codruţa Kovesi

mediafax.ro
CSM sigla - Consiliul Superior al Magistraturii

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, joi, ca analiza memoriilor şi notelor transmise de Laura Codruţa Kovesi, de coordonatorul şi de membrii echipei care a făcut controlul la DNA să fi făcută în acelaşi timp cu discutarea raportului de control al Inspecţiei Judiciare. 

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi-a însuşit punctul de vedere al Direcţiei Legislaţie, Documentare şi Contencios, în sensul că toate aspectele semnalate prin aceste memorii şi note nu pot fi analizate decât în contextul dezbaterii şi analizezi raportului de control pe care Inspecţia Judiciară trebuie să îl finalizeze şi să îl transmită CSM. Cu ocazia analizei raportului vor fi analizate şi aceste aspecte analizate", a declarat purtătorul de cuvânt al CSM, Ştefan Lucaciuc, potrivit AGERPRES.

Laura Codruța Kovesi a sesizat CSM, în urmă cu câteva zile, cu privire la controlul efectuat de Inspecția Judicară la DNA. În sesizare, Kovesi susține că le-a cerut în mod expres celor de la Inspecția Judiciară să fie audiată, astfel încât instituția pe care o conducere să-și susțină punctul de vedere cu privire la procurorii care au plecat din cadrul DNA.

„Deși am cerut, mi s-a refuzat acest drept de a fi audiată”, spunea Kovesi în sesizarea depusă.

De asemenea, una dintre nemulţumirile exprimate de Laura Codruţa Kovesi a fost legată de faptul că inspectorii judiciari nu au ascultat şi punctele de vedere ale procurorilor cu funcţii de conducere din cadrul DNA, fiind audiaţi, în schimb, procurori care între timp au fost îndepărtaţi din instituţie. În opinia şefei DNA, o abordare echidistantă ar fi impus ascultarea ambelor părţi de către echipa de control.

Citeşte şi: Ministrul Fifor a făcut ANUNŢUL. Ce se întâmplă cu Fondul Suveran de Investiţii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.