Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM, buget în creștere cu 17,47% față de anul 2016

csm

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va avea în anul 2017 un buget de 133,14 milioane lei, în creştere cu 17,47% faţă de anul 2016, se arată în proiectul de buget publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, scrie agerpres.ro

Potrivit proiectului, bugetul pe anul 2017 al CSM prevede cheltuieli curente în valoare de 132,54 milioane lei (în creştere cu 17,40% faţă de execuţia preliminată pentru 2016), din care 100,32 milioane lei pentru cheltuieli de personal (în creştere cu 23,47% faţă 2016) şi 13,56 milioane lei pentru bunuri şi servicii (creştere de 8,42%).

Legea Grațierii, pe masa CSM


Surse de finanţare: bugetul de stat - 92,81%, fonduri externe nerambursabile - 3,13%, venituri proprii - 4,06%. 

În proiectul de buget al CSM au fost cuprinse fonduri de 432.000 lei pentru achiziţionarea de mobilier, echipamente informatice (softuri şi licenţe) şi alte active fixe în vederea înlocuirii celor amortizate integral.

Guvernul nu ține cont de promisiunea lui Dragnea. Apărarea, sub 2% din Buget


La capitolul finanţare în cadrul instrumentelor structurale 2014-2020, CSM susţine că a elaborat mai multe propuneri de proiecte. 

Astfel, proiectul "Consolidarea managementului resurselor umane şi financiare în cadrul sistemului judiciar" are ca obiectiv optimizarea managementul instanţelor şi parchetelor, prin elaborarea de către fiecare curte de apel a unui plan de management integrat cu obiective de dezvoltare pe termen scurt, mediu şi lung (2015-2020). Bugetul total propus al proiectului este de aproximativ 900.000 euro. 

Proiectul cu tema "Îmbunătăţirea comunicării externe şi cooperării între Consiliul Superior al Magistraturii, instanţe şi parchete, alţi actori din cadrul sistemului judiciar din România şi public" îşi propune îndeplinirea unor rezultate precum consolidarea culturii juridice în societatea românească, creşterea gradului de acces al publicului la informaţii privind starea justiţiei şi îmbunătăţirea indicatorilor de percepţie publică privind încrederea în justiţie. 

De asemenea, sunt prevăzute proiectele cu tema "Consolidarea capacităţii organizaţionale şi administrative a Consiliului Superior al Magistraturii" şi "Dezvoltarea unei platforme de testare şi asistenţă psihologică a personalului din cadrul sistemului judiciar".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.