Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM îl dă pe Traian Băsescu pe mâna Inspecţiei judiciare

Consiliul Superior al Magistraturii a decis să sesizeze Inspecţia judiciară cu privire la declaraţiile fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru a se stabili dacă acesta a încălcat independeţa justiţiei. Gestul CSM vine la solicitarea Parchetului General.

Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, pe pagina personală de Facebook, că ancheta justiţiei cu privire la terenurile Ioanei Băsescu de la Nana ar fi de fapt o acţiune politică îndreptată împotriva sa. Vezi AICI declaraţia completă a lui Traian Băsescu!

Ca urmare a acestei declaraţii, Parchetul General a emis un comunicat prin care solicita Consiliului Superior al Magistraturii, în calitate de garant al independenței Justiției, "să își îndeplinească obligația legală de a apăra judecătorii şi procurorii împotriva oricărui act care le-ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea".

Dacă Inspecţia judiciară va constata că Traian Băsescu a afectat independenţa Justiţiei, raportul va avea oricum doar o valoare simbolică, pentru că lege nu prevede sancţiuni în astfel de cazuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.