Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM, interventie abrupta in Parlament. Vrea sa modifice Codul Penal

csm

Consiliul Superior al Magistraturii pare sa se fi saturat sa astepte ca parlamentarii sa rectifice exceptiile de neconstitutionalitate din Codul Penal si Codul de Procedura Penala. CSM, desi nu are nicio atributie in domeniul legislativ, i-a cerut Parlamentului sa i se permita sa lucreze la modificarea Codului Penal.

Cu alte cuvinte CSM ar vrea sa faca, ceea ce doar Parlamentul poate face. Calea de mijloc ar fi insa o colaborare intre cele doua institutii, colaborare care a existat si pana acum,dar fara ca problema Codurilor sa fie rezelvata.

"CSM vrea să lucreze la Codul penal și la Codul de procedură penală pentru zona care a fost declarată neconstituțională. Acest lucru se poate face cu acordul Comisiei juridice, pentru că ea este cea care va lucra la modificările Cp și Cpp și, sigur, celelalte structuri din sistemul juridic al României pot să-și aducă contribuția la realizarea acestui lucru", a declarat, luni, secretarul Camerei Deputaților Niculae Mircovici, la finalul Biroului Permanent.

El a adăugat că solicitarea CSM a fost trimisă la Comisia juridică.

Mircovici a amintit că atât Codul penal, cât și Codul de procedură penală nu au fost dezbătute în Parlament, ci au fost aprobate prin angajarea răspunderii Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.