Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM va analiza pe 28 februarie cererea de demisie a procurorului Mircea Negulescu

Mircea Negulescu

Cererea de demisie a procurorului Mircea Negulescu, recent transferat de la DNA Ploieşti la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, va fi analizată în plenul Consiliului Superior al Magistraturii pe data de 28 februarie. "Cererea de demisie a domnului Negulescu Mircea, în prezent procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, transmisă pe email şi fax la data de 17 februarie 2017, orele 20,37, a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii azi, 20 februarie 2017, urmând să fie pusă în discuţie şi analizată în şedinţa plenului din data de 28 februarie 2017", se precizează într-un comunicat al CSM, transmis luni Agerpres.

Conform sursei citate, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM va analiza, tot în data de 28 februarie, nota Inspecţiei Judiciare cu propunerea de suspendare din funcţie a procurorului Negulescu. Inspecţia Judiciară a dispus, anterior, începerea cercetării disciplinare în cazul procurorului Mircea Negulescu, inspectorii judiciari propunând suspendarea din funcţie a acestuia până la finalizarea procedurii. "La 15.02.2017, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a apariţiei în mass-media a unor înregistrări audio al căror conţinut este atribuit procurorului Mircea Negulescu. Ulterior au fost înregistrate şi conexate la prima lucrare sesizările, având acelaşi obiect, formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de un alt petent. Apreciind că există indiciile săvârşirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari desemnaţi în cauză au dispus, la 17 februarie 2017, începerea cercetării disciplinare pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), b) şi j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor", arată sursa citată.

Mircea Negulescu, unul dintre procurorii din cadrul DNA Ploieşti care instrumentează dosarul Ponta - Ghiţă - Blair, a cerut miercuri încetarea activităţii în cadrul DNA. ''Având în vedere apariţia în spaţiul public a unei înregistrări audio conţinând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti şi unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017 s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Această cerere a fost transmisă Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competentă soluţionare'', se preciza într-un comunicat al DNA. Ulterior, CSM a admis solicitarea procurorului Mircea Negulescu de încetare a activităţii în cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA şi continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.