Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP 'deconspiră' planul CCR după decizia BOMBĂ în cazul Belina: 'E o FENTĂ. Ne pregătesc de OUG 14'

ctp

Cristian Tudor Popescu a lansat o ipoteză explozivă, după ce Curtea Constituțională a decis că DNA poate ancheta hotărâri de guvern. Judecătorii constituționali au analizat sesizarea președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu în cazul Belina. Liderul ALDE a contestat competența DNA de a ancheta modul în care au fost adoptate în Guvern hotărârile referitoare la insula Belina. "După cum am văzut că lucrează domnii lunecoşi de la Curtea Constituţională, în cap cu Dorneanu şi Morar, nu e nicidecum un motiv de bucurie această hotărâre", a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

"Că, în sfârşit CCR îşi aminteşte că există bun-simţ şi raţiune, decizia comunicată e o crudă şi liniştitoare banalitate.

Citește și: Închisoare cu executare pentru un fost patron de club din Liga 1: Motivul HALUCINANT pentru care afaceristul a fost condamnat DEFINITIV

Nu are nicio legătură, niciodată DNA nu a pus în discuţie oportunitatea economică, socială, sau politică a unei hotărâri de guvern, a unei ordonanţe, ci doar condiţiile legale sau ilegale în care e adoptată. Deci, e firesc să cerceteze aşa ceva.

CCR nu a făcut decât să ne comunice firescul. Cred că CCR se pregăteşte pentru o alta - asta era subţire cu Belina - aşa că şi-au permis să ne arunce această decizie raţională şi de bun simţ. Urmează o speţă mult mai groasă decât Belina, în care să vedem din nou o decizie ca aceea că nu mai analizăm OUG 13 că a fost abrogată.

Cred că e o fentă, cred că ne pregătesc pentru Ordonanţa 14, declarată neconstituţională, şi intră în funcţiune OUG13. Între timp vine călare pe tancuri în Parlament Florin Iordache cu doamna Cătăniciu. Cătăniciu a depus un amendament, adoptat imediat de comisia Iordache, în care se spune că magistraţii trebuie să se abţină de la defăimări la adresa Parlamentului şi a Guvernului.

Cunoaşteti vreo astfel de defăimare? Nici gând, de ce facem acest amendamnet, ca să prevenim ce?

Citește și: Laura Codruţa Kovesi exportă succesul: S-a lăudat străinilor cu sechestrele

În schimb, în timp ce se adopta acest amendament, şeful lui Cătăniciu, adică preşedintele Senatului spune despre DNA că este un jalnic instrument politic, că tot ce face DNA e limpede ca lumina zilei că e justiţie selectivă şi că din ce în ce mai mulţi români văd lucrul ăsta.

Ministrul Justiţiei spune că asemenea albie de porci cum face Tăriceanu DNA e libertate de expresie”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.