Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, analiză BOMBĂ privind viitorul prim-ministru: 'Iohannis poate identifica altă majoritate'-VIDEO

CTP

Scena politică poate fi serios afectată de alegerea pe care o va face preşedintele Klaus Iohannis, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu. În acest context, jurnalistul a făcut și o analiză a scenariilor din jurul nominalizării prim-ministrului.

"Preşedintele poate juca în mai multe feluri aici. Are mai multe posibilităţi. Mai întâi, Dragnea are el însuşi o mare problemă cu alegerea persoanei pe care o va comunica luni. Trebuie să fie o persoană cu care să nu mai aibă probleme de tip Grindeanu, pentru că aşa ceva i-ar fi fatal lui Dragnea. Să fie o persoană care să execute fără crâcnire toate ordinele lui Dragnea şi să respecte programul de guvernare ca pe Coran. În acelaşi timp, să fie o persoană cu o anume imagine, personalitate. Nu poţi pune un personaj foarte obedient, dar şters complet în fruntea guvernului şi nici să-i dai ocazia lui Iohannis să-l respingă.

Iohannis poate accepta candidatul PSD- ALDE. Poate să nu-l accepte şi să ceară altul, ceea ce ar pune în mare dificultate PSD-ALDE şi pe Dragnea. Pentru că dacă îl vor găsi greu pe primul candidat, nu vreau să fiu în pielea lui Dragnea cât de greu îi va fi să găseasca al doilea.

Dacă Iohannis alege o altă posibilitate, să spună PSD-ALDE: nu accept să nominalizez un premier din partea dvs, pentru că v-aţi comportat iresponsabil în aceste zile, în raport cu interesul naţional şi cu România, dincolo de luptele de partid şi să numească pe cineva din afara coaliţiei. Acel cineva putând să obţină o nouă majoritate în Parlament pentru că actuala majoritate e la limită. Preşedintele poate identifica o altă posibilă majoritate. Sau e respins de parlament candidatul propus de Iohannis. Mai propune unul. Dacă e respins, intrăm în anticipate. Chiar dacă PSD ar câştiga anticipatele, sigur n-ar mai face 48,5%. Se va întoarce spre acel 35% standard. Din acel moment, s-a încheiat epoca, sa-i spun epoca Nicolae Ceauşescu în PSD", a comentat Cristian Tudor Popescu la Digi24.


Citește și: Fosta mână dreaptă a lui Kovesi, despre înregistrări: ' Veți avea un șoc'.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.