Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP anunță ce-ar face România în caz de RĂZBOI: 'E greu de imaginat un festival al incompetenţei'

ctp

Cristian Tudor Popescu a spus ce s-ar putea întâmpla astăzi dacă România ar fi implicată într-un conflict armat, așa cum a fost situația în Primul Război Mondial.

"Nu pot decât să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă România ar avea de susținut acum un război pentru supraviețuirea ca stat și națiune. Imaginați-vă că ar trebui să ducem acum un război de supraviețuire în condițiile în care România nu reușește să îşi vaccineze cetăţenii în timp de pace. O ţară care nu dispune de autostrăzi pentru solicitările pe timp de pace ar trebui să ducă un război unde căile de comunicație sunt esenţiale. Să ne gândim la clasa politică, la cei care răspund în funcții executive într-o țară în care partidul de guvernământ tocmai şi-a dărâmat propriul guvern. Cum ar face faţă o astfel ţară unui război?”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Citește și: Declarație ȘOC a unui celebru actor: 'Mi-a venit să-l OMOR pe Iliescu'

El arată însă că lucrurile nu erau foarte diferite în urmă cu 100 de ani, iar țara era fel de coruptă la nivelul clasei conducătoare. Victoria obținută de România s-a datorat în primul rând țăranilor, spune jurnalistul.

"E greu de imaginat un festival al incompetenţei, prostiei la nivel politico-militar aşa cum s-a desfăşurat în România încă de la începutul secolului 20 şi sfârşind cu încheierea Primului Război Mondial. Dacă este să fim raţionali şi conştienţi de ce s-a întâmplat atunci, România nu datorează clasei politice şi de conducători militari aproape nimic”, a adăugat jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.