Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, atac violent la adresa lui Tudorel Toader: 'A încercat să manipuleze grosolan, primitiv'

cristian tudor popescu

Reacția ministrului Justiției, Tudorel Toader, la raportul Comisiei Europene privind starea justiției din România a fost criticată dur de jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu.

„Raportul e public, orice cetățean poate să-l citească și să-și facă propria părere. Eu mi-am făcut-o, că m-am uitat și eu ce e acolo, și în legătură cu comportamentul și discursul domnului ministru al Justiției, Tudorel Toader, nu poot decât să-ți spun un banc, de pe vremea comunismului.

Se face un concurs de alergări la Moscova. Și, participare internațională, câștigă un american. Pe locul 2 se clasează un sportiv sovietic. Cum apare în presa sovietică? În concursul de la Moscova, americanul John Smith s-a clasat penultimul, în vreme ce sportivul sovietic Serghei a obținut un prețios loc 2. Exact asta a făcut domnul Tudoel Toader. A luat din raport numai ce i-a convenit lui și mai ales sponsorilor lui, spirituali și politici.

Primarul unui oraș din România, decizie RADICALĂ: A blocat accesul angajaţilor la Facebook

A luat exact ce-i convenea de acolo și fără să clipească a manipulat sau a încercat să manipuleze într-un mod grosolan, primitiv, prin ascunderea adevărului. Și-a băgat capul în nisip, pentru că, ce credea, că nu o să citim ce scrie acolo? Că n-o să spună alții că e pericol, provocare la adresa justiției, că din 12 cerințe nu s-au îndeplinit decât 3. Ce credea? Că astea dispar așa, se șterg, ca și cum n-ar fi fost în raport.

Și încă ceva extraordinar de important. Ce meserie are omul ăsta, domne! Omul ăsta este jurist, este omul dreptului. Spune că e mare profesor de drept, profesor, a fost judecător .... și nu respectă, în calitatea asta, un principiu esențial al dreptului: audiatur et altera pars. Ia în considerare și partea cealaltă. El a luat doar o parte din raport, poe cealaltă a aruncat-o la coș.”, a spus Cristian Tudor Popescu în ediția Esca și Escu, discută în fiecare săptămână, exclusiv pe www.stirileprotv.ro.

Milioane de EURO puși pe capul lui Kövesi. Dezvăluri spectaculoase în presa străină

Întrebat de ce este important acest raport, jurnalistul a continuat.

„Este raportul care dă seamă despre starea României în ce privește justiția în ochii Uniunii Europene și în ochii noștri. Putem să luăm cunoștință de cum ne văd alții. Și justiția este nu numai după părerea mea domeniul fundamental într-un stat. Dacă justiție nu e în acel stat, nimic nu e. Totul se falsifică în absența justiției - și economia și sănătatea și educația - totul va fi contrafăcut, dacă justiția nu este așa cum trebuie să fie. Ori acest raport ne spune foarte clar că nu funcționează în continuare corect justiția în România și mai ales atitudinea politicienilor față de justiție, pentru că se specifică acest lucru. E vorba de atacuri la adresa independenței justiției.”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Tudorel Toader a declarat, miercuri, că principala concluzie a raportului este că România își poate îndeplini obiectivul ridicării MCV în actualul mandat al Comisiei, adică pe parcursul anului 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.