Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, despre asaltul PSD şi PNL la UDMR: Din păcate nu este posibilă o cotârceală, ca la câini

revista presei

Digi24:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat intenţiile de negociere ale PSD şi PNL cu UDMR, spunând că „din păcate nu este posibilă o cotârceală, cum se întâmplă primăvara la câini”, deşi, consideră jurnalistul, şi acest lucru ar fi posibil, având în vedere că aceste partide sunt asemănătoare. Cristian Tudor Popescu mai crede şi că foarte mulţi dintre politicienii maghiari din România sunt nişte hoţi, exact ca politicienii români „care ies acum la suprafaţă”... Jurnalistul consideră Uniunea un fel de cooperativă de făcut bani: „Ăsta este statutul UDMR-ului, este o cooperativă lucrativă de făcut bani acest partid. Şi care se constituie în majoritate dominantă atunci când e la guvernare şi în minoritate opresată, hăituită, când este în opoziţie. Că domnul ăsta, Marko Attila, pozează la Budapesta în minoritar oprimat de autorităţile române”. Cristian Tudor Popescu a criticat şi decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a trimite un mesaj politicienilor maghiari. „Atitudinea domnului Ponta, a doamnei Gorghiu, precum şi a domnului Iohannis, pentru că şi domnul Iohannis a trimis un mesaj – chiar dacă nu a fost acolo întrupat - în care le recomandă politicienilor maghiari să facă o mai bună selecţie a cadrelor. Recunosc că am zâmbit într-o gingie văzând această frază a domnului Iohannis: „Le recomand o mai bună selecţie a cadrelor ca să nu se infiltreze politicieni coruptibili printre cei aflaţi în conducerea partidului”. Asta o spune domnul Iohannis după cazul Scutaru. (...) E adevărat, domnul Scutaru nu era coruptibil, domnul Scutaru era corupt direct. Funcţionează tupeul maxim, cinismul, atât la domnul Ponta, cât şi la doamna Gorghiu şi la domnul Iohannis”, a spus acesta. Cât despre modul în care cele două partide, PSD şi PNL, curtează UDMR, Cristian Tudor Popescu a spus:„Din păcate nu este posibilă o cotârceală. Ştiţi, cum se întâmplă primăvara la câini, ca să vină toată lumea. Deşi se poate şi asta, la un moment dat. Să vină PNL-ul, cu PSD-ul, cu UDMR-ul... Pentru că, la urma urmei, de ce se luptă aceşti politicieni între ei? De ce se bat? Sunt diferiţi? Reprezintă nişte doctrine, nişte atitudini, nişte morale diferite? Nu, sunt extrem de asemănători. Aşa că ar putea să fie împreună. Nu ştiu de ce se mai vrăjesc unii pe alţii”.

Hotnews:

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, si-a manifestat din nou solidaritatea cu Nagy Zsolt, condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare de Inalta Curte. A spus despre el ca ar fi nevinovat, iar procesul l-a numit inechitabil. Si-a exprimat apoi speranta ca fostul ministru al comunicatiilor va fi in curand liber, adaugand ca "daca nu vom fi capabili sa luptam pentru dreptatea noastra, aceasta situatie va conduce la o deceptie uriasa in randul alegatorilor"... Intr-un discurs perfect schizoid tinut la congresul UDMR, Kelemen Hunor se declara, cum altfel, un sustinator al justitiei, al statului de drept si un mare adversar al abuzurilor:  "Trebuie să spunem răspicat: justiţia trebuie să funcţioneze, iar noi sprijinim strădania de a o face funcţională. Dar respingem generalizările şi etichetarea. Vom fi întotdeauna solidari cu cei care au fost nedreptăţiţi. Statul de drept înseamnă lipsa totală a arbitrarului". Acest timp de comportament dedublat si cinic a devenit loc comun in politica si se regaseste la destui jurnalisti cu pretentii de onorabilitate. Justitie sa fie, dar pana la ai nostri. Cand justitia ajunge la "ai nostri" nu mai e buna, ci se transforma rapid in razbunarea cuiva sau cu intr-un nemaipomenit abuz.

Mediafax:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a negat, vineri seara, afirmaţiile unui jurnalist care a susţinut că pe teritoriul României au existat închisori CIA unde au fost torturaţi oameni, subliniind că nu există "o probă" că au funcţionat pe teritoriul ţării noastre astfel de centre de detenţie. Întrebat dacă a citit raportul Congresului SUA privind închisorile CIA din întreaga lume, Băsescu a confimat dar a precizat că "nu există o probă că pe teritoriul României au existat astfel de închisori".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.