Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, despre audierea Elenei Udrea la DNA: Esențial e altceva

revista presei

Digi24:

Audierea Elenei Udrea la DNA „nu e de mirare”, a declarat  jurnalistul Cristian Tudor Popescu. În opinia acestuia, este esențial de precizat faptul că președintele PMP a beneficiat de susținere „în plan politic și guvernamental” din partea fostului șef al statului, Traian Băsescu. „Faptul că doamna Udrea a ajuns, în sfârșit, la DNA nu este câtuși de puțin de mirare. Doamna Udrea încerca, într-un interviu la ziarul Gândul, să convingă telespectatorii că ea nu avea nicio treabă cu fostul ei soț, fiind cu el zece ani, în vreme ce domnul Cocoș făcea să zboară pungile de plastic cu milioane de euro peste România. Doamna Udrea s-a lepădat de domnul Cocoș. Am reținut acel moment în care era dispusă, bănuiesc, și să nege faptul că a fost o căsătorie consumată conjugal, pentru a nu se atinge în vreun fel de fostul ei soț. Cu toate eforturile doamnei Udrea de a se scutura, prezența ei în centrul unui păienjeniș de corupție înspăimântătoare pentru cetățeanul de rând nu avea cum să nu sfârșească aici, la DNA”, a spus Cristian Tudor Popescu. „Esențial e altceva: faptul că persoana aceasta, doamna Udrea, acuzată acum de spălare de bani, de fals în declarații, a fost susținută în plan politic și guvernamental, a fost numită ministru, a fost împinsă în conducerea PDL. A forțat domnul Băsescu ca doamna aceasta să ajungă șefa PDL. Potrivit propriei declarații a domnului Băsescu, a susținut-o, a protejat-o vreme de zece ani”, a adăugat jurnalistul. „Domnul acesta, Băsescu, a ajuns să declare, în ultimul său an de mandat, în urma afacerii Udrea-Bica de la Paris, că e vorba de o înscenare pusă la cale de SRI și de serviciile franceze, ajungând în pragul unui incident inter-țări pentru a-i face pârtie acestei doamne către Președinția României. Eu cred că la asta merită să medităm în momentele în care doamna Udrea aduce deslușiri la DNA", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Evenimentul Zilei:

Miercuri, 28 ianuarie 2015, partidele au urcat Dealul Cotrocenilor convocate de Klaus Iohannis la o nouă partidă de consultări, la fel de eficientă ca și o partidă de sex pe Facebook... După consultări, în Declarația de presă, Klaus Iohannis a zis: „În fine, în urma discuţiilor au rezultat mai multe concluzii comune, lucru care ne arată că sîntem pe drumul cel bun.” A urmat prezentarea elementelor comune desprinse din pozițiile partidelor în chestiunea ridicării imunității. Doar atît. Tragerea de concluzii de moderator nici măcar al unui talk show, ci al unei dezbateri la Academia Română despre culoarea frunzei la debutul toamnei. Era nevoie de atîta tămbălău pentru ca românii să afle aceste concluzii? Nici vorbă. Pozițiile partidelor  le știam și fără consultările de la Cotroceni. Marea problemă în chestiunea reformei electorale n-o reprezintă faptul că nu se știu punctele comune, ci faptul că partidele n-au fost constrînse de viață să ajungă la o înțelegere de transfomare în lege a acestor puncte comune. Ideal ar fi fost ca partidele să intre cu punctele lor de vedere și să iasă, convinse de Klaus Iohannis, cu punctele de vedere ale președintelui. Pentru asta ar fi trebuit ca Președintele să aibă și el punctele sale de vedere, măcar din perspectiva electoratului care l-au ajutat să suie Dealul împingîndu-l cu buletinul de vot pe post de umăr. Ceea ce a făcut Klaus Iohannis făcea mult mai bine un moderator tv, unul de la Digi tv, unde se poartă obiectivitatea. Și, evident, fără bani de la Buget!

RFI:

Potrivit unui nou sondaj realizat în Franţa, lidera frontului Naţional, Marine Le Pen, este creditatǎ cu 30 la sutǎ din voturi la primul tur de scrutin al prezidenţialelor din 2017. Observatorii constatǎ cǎ aceste previziuni au o legǎturǎ cu recentele atentate comise la Paris. Scorul anunţat în favorea extremei drepte la viitoarele prezidenţiale este deja un coşmar pentru clasa politicǎ francezǎ, deşi la turul al doilea Marine Le Pen apare în sondaje în mod sistematic în poziţia a doua. La primul, însǎ, ea pare sǎ fie în poziţie de favorit, cu un scor cuprins între 29 şi 31 la sutǎ din voturi. In timp ce rivalii ei, indiferent cine ar fi ei, nu depǎşesc în sondaje pragul de 23 la sutǎ. François Hollande, de exemplu, este creditat la primul tur cu 21 la sutǎ din voturi, ceea ce faţǎ de acum cîteva luni reprezintǎ un spor de simpatie. Marine Le Pen ar urma însǎ sǎ piardǎ prezidenţialele indiferent cu cine s-ar afla faţǎ în faţǎ: François Hollande, Manuel Valls, Nicolas Sarkozy sau Alain Juppé. Sondajele o crediteazǎ pe Marine Le Pen cu numai 45 la sutǎ din voturi într-un eventual tur al doilea.Faţǎ de precedentul sondaj de acest genn Marine Le Pen cîştigǎ între 3 şi 5 puncte, ceea ce are fǎrǎ îndoialǎ o legǎturǎ cu neliniştile resimţite de francezi dupǎ atentatele de la Paris, dintre 7 şi 9 ianuarie. De fapt, tema securitǎţii se anunţǎ ca fiind din nou centralǎ în perspectiva viitoarelor prezidenţiale, şi implicit temele legate de imigraţie, de integrare, de valorile laicitǎţii. Ori, pentru extrema dreaptǎ acestea sunt teme favorite. Ceea ce îi permite sǎ ocupe spaţiul mediatic şi sǎ creeze în general un frison, uneori prin anunţarea unor mǎsuri radicale precum închiderea forntierelor, care se exprimǎ în urnele de vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.