Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP dezvăluie 'MONUMENTUL corupției în România'

ctp cristian tudor popescu

Cristian Tudor Popescu a marcat împlinirea a două decenii de la primul caz de corupţie la nivel înalt, de după Revoluţie. Jurnalistul spune că acest obiect, respectiv albumul foto "Eterna și fascinanta Românie”, reprezintă monumentul corupției la noi în țară.

Citește și: Dezvăluiri explozive: Ce i s-ar fi PROMIS procurorului Drăghici pentru a închide un dosar CELEBRU

"Iată ce avem aici. Avem niște zapisuri, hrisoave. Semnătura asta e a unui personaj fabulos, fascinant atunci, este a domnului Adrian Costea. Un escroc internațional cu un sânge rece și care a reușit să scoată peste cinci milioane de dolari cu contribuția decisivă a lui Hrebenciuc din banii, buzunarul cetățeanului român ca să producă ce avem aici. Asta este o carte. Dar să vedeți cum e făcută. Trebuie să scoatem de aici. Cutie în cutie și mai e o cutie în cutie. O carte cu poze, cu poze de oameni, de garduri. „Eterna și fascinanta Românie”. Are și semn de carte cu care poți să omori un om. Am păstrat 20 de ani obiectul ăsta că m-am gândit că vine și ziua lui. Monumentul corupției. Această splendidă aberație, e patafizic, un obiect patafizic, foarfece pentru patru mâini, fluier luminos pentru mâini, un broscoporc, o aricioară. Cum să concepi că o să vină investitorii, că de-aia a fost făcut? Cine stă cu cărămida asta să umble pe acolo? Asta era considerată cheia aducerii investitorii și turiștilor în România. Și pentru asta s-au cheltuit peste cinci milioane de dolari. Asta demonstrează că într-adevăr România este eternă și fascinantă”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Statul român a pierdut aproape șase milioane de dolari în urma contractului semnat, la mijlocul anilor 90, de Departamentul de Informaţii Publice al Guvernului, reprezentat de Viorel Hrebenciuc. O firmă franceză controlată de omul de afaceri Adrian Costea urma să se ocupe de publicarea albumului foto "Eterna şi Fascinanta Românie". Din cele 97.000 de exemplare comandate au fost tipărite efectiv doar 4.200.

Citește și: Cristina Tarcea, despre ȘANTAJUL cu arhiva SIPA: 'Iniţial, AM PICAT în plasa asta'

Adrian Costea a fost condamnat, la Paris, la trei ani de închisoare și plata unei amenzi de 150.000 de euro, pentru deturnare de fonduri. În schimb, în România nu a fost nimeni condamnat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.