Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP: Lui Klaus Iohannis puţin îi pasă de Dacian Cioloş

ctp

Digi24:

Cristian Tudor Popescu îl acuză pe Klaus Iohannis că încalcă regulile democraţiei atunci când îi cere lui Dacian Cioloş să-şi anunţe opţiunea politică. Cu atât mai mult cu cât premierul a declarat, în mai multe ocazii, că nu se va înscrie în niciun partid şi nici nu va candida până la sfârşitul acestui mandat la Palatul Victoria.

„Aceste prăpăstii pe care le-a debitat. Nu concep... Ştiţi, cum spuneau fete de pension: Drrragă, nu concep decât ofiţerrr! Domnul Iohannis nu concepe decât premier politic. Da' de ce? De ce? Pentru că aşa vrea muşchiul exersat la tenis, la Sibiu, al domnului Iohannis. Cum poţi să faci o asemenea declaraţie înainte de alegeri, înainte de a se pronunţa electoratul? De unde ştii că situaţia nu va fi de aşa natură încât să reclame un premier independent? De unde ştii că partidul sau partidele câştigătoare nu cad la înţelegere... Nu reuşesc să se înţeleagă şi spun: dom'le, mergem tot cu domnul Cioloş.
Să-i spui lui Dacian Cioloş să-şi manifeste simpatia... Cum adică? Cum să-i spui cuiva: simpatizează? E ca şi cum i-ai spune: iubeşte!
Ce face domnul Iohannis nu poate fi calificat în termenii inteligenţei, ai regulilor democratice respectate. De la nivelul şefului statului...
N-a dorit nimic în legătură cu domnul Dacian Cioloş, domnul Iohannis. Această zicere a dânsului se referă la sine. La preşedintele Iohannis. Puţin îi pasă de Dacian Cioloş, de altfel.
Ştie foarte bine că Dacian a spus: dom'le, eu nu candidez în această perioadă, nu intru în niciun partid, eu îmi văd de treaba mea. Din nou, acest om a fost de bun simţ în istoria celor ce s-au perindat la Palatul Victoria.
De ce face asta? Am spus o sintagmă, e a treia oară când o pronunţ aici: soluţia imorală. Păi ce e asta? Este pregătirea pentru soluţia imorală. Soluţia imorală presupune o negociere la colţul mesei între cele două partide. Se preconizează clar această înţelegere pe care domnul Iohannis doreşte să o prezideze”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Ziarul Financiar:

Primele 300 de companii din România au avut anul trecut o cifră de afaceri de 440 mld. lei (100 mld. euro), în creştere cu 4% faţă de 2014. Rezultatul reprezintă o treime din cifra de afaceri totală a firmelor locale (1.222 mld. lei în 2015), iar creşterea companiilor mari este în linie cu creşterea businessului total.
Automobile Dacia a fost în 2015 pentru a treia oară consecutiv cea mai mare companie din România după cifra de afaceri devansând OMV Petrom SA. Dacia a avut afaceri de 19,1 mld. lei, în creştere cu 2% faţă de 2014, poziţia a doua este ocupată de OMV Petrom Marketing, iar pe lo­cul trei este OMV Petrom SA. Cele trei com­­­panii sunt sin­gu­rele din eco­­no­mia lo­cală ca­re au re­uşit în 2015 să trea­că peste 10 mld. lei, arată o ana­­liză a ZF făcută pe ba­­za datelor de la Re­gistrul Comer­ţu­lui.
Datele preli­mi­nare pe 2015 (mai sunt încă fir­me al căror bilanţ nu apare pe site-ul mfinante.ro) arată că în economia românească sunt 116 firme care au trecut peste un miliard de lei cifră de afaceri anul trecut.
Dedeman Bacău este cea mai mare firmă antre­prenorială, iar în clasamentul general se află pe poziţia a şaptesprezecea. În top 100 se află nouă firme controlate de antreprenori locali, iar lor li se alătură Banca Transilvania. Companiile antreprenoriale din top 100 sunt pe pro­fit, cu excepţia RCS&RDS, care a ra­por­tat o pier­dere de 22 mil. lei anul trecut. De partea cea­laltă, în top 100 sunt 16 multi­na­ţio­­nale cu pier­­deri, dar şi „cam­pioanele“ statului la acest capitol. Cifra de afaceri a companiilor din România s-a majorat cu aproape 5% anul trecut, la 1.222 mld. lei, cel mai bun rezultat atins vreodată de firmele din România, arată datele de la Registrul Comerţului. În euro însă, cursul de 3,68 de lei/euro face ca 2008 să rămână încă un an de referinţă când businessul s-a apropiat de 300 mld. euro.
În 2015, cifra de afaceri calculată în euro a fost de 275 mld. euro. Peste 654.000 de companii au depus situaţiile financiare pe anul 2015 până la finalul lunii august, un număr relativ constant în ultimii ani. Dintre acestea, în jur de 200.000 de companii figurează cu cifră de afaceri zero. Astfel, creşterile anunţate de marile reţele de comerţ modern, sector care reprezintă „prima industrie a României“, rezultatele din industria auto şi a componentelor auto, principalii exportatori din economie, au trimis businessul din 2015 la un nivel record raportat la cifra de afaceri.
În ultimii zece ani cifra de afaceri totală a companiilor din România s-a dublat de la 679 mld. lei în 2006 la peste 1.220 mld. lei anul trecut.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.