Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP: Cine sunt parlamentarii care au validat formularea 'şi alte organe specializate'

CTP

Digi24:

Ar trebui să se vadă cine sunt parlamentarii care au validat formularea "alte organe specializate ale statului" - contestată la CCR şi declarată neconstituţională - a declarat Cristian Tudor Popescu.

„Interesantă a fost tomografia peisajului presei- inşi care zbierau în 2012 cerând desfiinţarea CCR acum dau o înaltă apreciere, interesantă apreciere. Ce de fani are SRI în presă, ar trebui să distruibuie nişte tricouri „I love SRI”. Nu asta era problema că nu o să mai facă interceptări în dosare de corupţie, SRI să-şi vadă de interceptări în materie de siguranţă naţională, iar cele din dosare de corupţie vor fi rulate mai greu, cum a zis doamna Kovesi, dar se va merge înainte. Am văzut ce a spus Daniel Morar, în cazul dosarelor pe rol, decizia se va aplica potrivit legii şi Daniel Morar vorbea de nulităţi absolute şi relative în raport cu o anumită probă, vorbea şi de camera preliminară unde se validează sesizarea instanţei şi valabilitatea probelor după trimiterea în judecată. Spune Daniel Morar că dacă s-a depăşit faza camerei preliminare, atunci probele rămân. Timpul în care camera preliminară poate da verde dosarului este de maxim 60 de zile, problema e când e trimis în judecată respectivul. A apărut temerea că ar putea scăpa unii şi alţii care nu sunt trimişi în judecată cu această hotărâre a Curţii. De ce nu sunt trimişi în judecată? Udrea a fost în arest, la DNA, îşi vede de viaţă, n-am auzit o pronunţare în primă instanţă în legătură cu Udrea, Cocoş, Hrebenciuc, Bica, Pinalti, Ponta, Băsescu, Oprescu. Toţi au dosare.
SRI se bagă în seamă: . Dar nu se poate să nu se facă interceptpri în continuare, CCR nu a spus că interceptările sunt interzise deoarece contravin drepturile omului, ci că legea este formulată vag şi lasă posibilitatea de interpretări.
Ar trebui să se vadă cine sunt parlamentarii care au validat formularea „şi alte organe specializate ale statului”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

RFI:

Duminică au loc alegeri regionale în trei landuri din Germania. Trei regiuni cu o populaţie totală de 17 milioane de locuitori, o cincime din toată ţara. Scrutinul regional are deci valoare de test pentru cancelara Angela Merkel. Formaţiunea ei, Uniunea creştin-democrată, CDU, ar putea avea de suferit, în particular din cauza politicii lui Merkel în dosarul migranţilor.
Spectrul unui vot-sancţiune planează deasupra CDU. Creşte îngrijorarea şi nemulţumirea în rândul populaţiei germane, inclusiv în rândul electoratului conservator al Angelei Merkel, legat de chestiunea migranţilor. Trebuie spus că un milion de refugiaţi au sosit anul trecut în Germania.
Chiar dacă creştin-democraţii riscă să plătească oalele sparte de Angela Merkel – 56% dintre germani dezaprobă politica migratorie actuală - cancelara rămâne mai departe extrem de populară : un recent sondaj de opinie arată că în caz de alegeri acum, ea ar obţine 50% din sufragii contra doar 13 procente pentru partenerul ei de coaliţie şi lider al social-democraţilor germani din SPD, Sigmar Gabriel. O popularitate a cancelarei de care nu profită însă partidul ei. Trebuie spus că liderii CDU din cele trei landuri în care au loc regionale au preferat să se ţină departe de lidera de la Berlin.
Scrutinul de acum are loc în două landuri vestice - bogatul Bade-Würtemberg şi cel agricol, Renania-Palatinat – şi într-un land estic şi sărac, Saxa-Anhalt. Pentru mulţi analişti, rezultatul din Renania-Palatinat unde CDU şi SPD sunt umăr la umăr în sondaje, va fi cel care va da tonul, va oglindi cel mai bine raportul de forţe în perspectiva alegerilor generale de anul viitor.

Ziarul Financiar:

Noile decizii ale Băncii Central-Europene (BCE), de a duce dobânzile şi mai mult în teritoriul negativ şi a injecta o nouă doză de lichiditate în sistem, au dus la creşterea celor mai mari pieţe bursiere ale lumii, cel puţin pentru şedinţa de vineri.
Bursa germană a crescut cu 3,47%, bursa franceză cu 3,16%, iar piaţa de la Londra a adus investitorilor un plus de 1,68%. Bursa de la New York a deschis vineri în creştere cu un plus de 1,25%.
La Bucureşti, principalii indici au scăzut vineri, investitorii preferând să îşi marcheze din câştiguri, având în vedere creşterea din ultimele două săptămâni pe SIF-uri, în special pe SIF Transilvania şi SIF Banat-Crişana, pe BRD, pe Banca Transilvania sau pe Petrom.
Indicele BET, care urmăreşte evoluţia principalelor zece acţiuni, a scăzut cu 0,12%, indicele BET-FI (cele cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea) a scăzut cu 0,19%, iar indicele BET-NG al companiilor din energie a crescut cu 0,11%. În această săptămână surpriza plăcută a fost că SIF Transilvania care a anunţat că vrea să dea un dividend care are un randament de 9% (dividendul propus la preţul acţiunii din momentul anunţului), cu mult peste aşteptări. BRD a propus acţionarilor un dividend cu un randament de 3%.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.