Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, reacţie la condamnarea lui Dragnea: PSD îl va scoate erou al luptei anti-Băsescu

CTP

Condamnarea lui Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD, la un an de închisoare cu suspendare pentru fraudă la referendumul de demitere a lui Băsescu din 2012 este comentată de jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Acesta afirmă că Dragnea va fi scos erou al luptei anti-Băsescu în PSD.

Vezi şi: Liviu Dragnea, condamnat la un an de închisoare cu suspendare

"Această hotărâre nu are mare efect. În PSD această sentinţă nu influenţează câtuşi de puţin imaginea lui Liviu Dragnea. Va fi prezentată ca un act de eroism în lupta cu Băsescu în 2012 a domnului Dragnea, care a căzut acum victima devotamentului său pentru partid. Are importanţă în ceea ce priveşte referendumul din 2012 şi anume că iată, o instanţă confirmă că s-au produs fraude, s-a produs încălcarea secretului votului. Schimbă perspectiva asupra a ceea ce s-a întâmplat atunci", a declarat CTP, la Digi24.

Vezi şi: EXCLUSIV - Crin Antonescu, reacție la condamnarea lui Liviu Dragnea

CTP este de părere că lui Dragnea nu i se va cere retragerea din funcţiile deţinute în PSD. Dacă va face un astfel de gest, va fi în urma unui socoteli proprii. De altfel, retragerea lui Dragnea ar fi o veste proastă pentru Ponta, mai spune jurnalistul.

"În evoluţiile viitoare din PSD nu are mare importanţă. Dragnea pleacă din funcţie dacă aşa şi-a făcut socoteala. Nici Victor Ponta şi nici altceva nu-i va cere demisia. Ar putea să meargă mai departe. Dacă nu o face, înseamnă că asta consideră că e oportun în acest moment. Ponta are toate obligaţiile morale din lume, pe care nu le va respecta. Credeţi că-i va cere demisia? Nici vorbă de aşa ceva. Plecarea lui Liviu Dragnea din poziţia de număr 2 în PSD, o poziţie administrativă foarte puternică, nu este nicidecum un avantaj pentru PSD. Domnul Ponta nu doreşte acest lucru. Domnul Dragnea este un factor de menţinere a coeziunii apartului din teritoriu. Nu are în clipa de faţă înlocuitor. Mai degraba asta e problema domnului Ponta", a mai declarat Cristian Tudor Popescu.

Vezi şi: Marian Petrache, după condamnarea lui Liviu Dragnea: 'Se vor schimba multe lucruri în campanie'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.