Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, supărat pe electorat: M-am enervat mai tare pe cei din sectorul 4 decât pe domnul Piedone

CTP

Digi24:

Aţi mai văzut ca electoratul să ţină seama de moralitate, a întrebat retoric jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Întrebat ce părere are despre acţiunea lui Cristian Popescu Piedone de a reîncepe campania de strângere de semnături, jurnalistul a subliniat că acesta este una de conştiinţă.

„Aţi mai văzut ca electoratul să ţină seama de moralitate? Din ordinul lui Ceauşescu au fost ucişi sute de oameni. El e preferatul românilor acum. Iliescu - nu a reuşit până acum să înlăture acuza celorlalte sute de oameni de după 22 decembrie. A fost ales de 3 ori de către români. Au ţinut seama de moralitate?
Traian Băsescu – care a lovit un copil – a scăzut în popularitate în 2010 când a tăiat din salarii. Ponta a plecat în urma unei combinaţii interne în care s-a hotărât că Ponta trebuie să plece. Dacă nu pleca, din nou o imagine falsă. Combinaţia l-a dat jos pe Ponta, nu oamenii care au ieşit în stradă.
Piedone spune - dacă candidează Vanghelie, eu de ce să nu candidez?
Locuitorii din sectorul 4 zic că cei din Colectiv şi-au făcut-o cu mâna lor şi că se simt bine cu Piedone. Ce poţi să le spui unor astfel de oameni. Asta se întâmplă în toată ţara noastră, nu se judecă pe considerente care ţin de onoare, de bun-simţ. M-am enervat mai tare pe cei din sectorul 4 decât pe domnul Piedone.
Problema lui Piedone e de conştiinţă şi Piedone a suferit două operaţii - şi-a micşorat stomacul şi si-a extirpat conştiinţa”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

Hotnews:

Curtea Suprema se pronunta definitiv vineri in dosarul Referendumului, in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de folosirea influentei sau a autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite.
Liviu Dragnea a declarat in ultimul cuvant in fata instantei in procesul Referendumului ca se considera nevinovat si cere achitarea. "As vrea sa va rog sa nu luati in seama caracterizarea facuta de DNA. Nu aceasta este atitudinea mea fata de oameni. Marturie stau cei 20 de ani in serviciul public. Militantii, nu numai din PSD, ci ai tuturor partidelor indeamna lumea la vot pentru ca este sensul unei campanii electorale. La referendum a fost o confruntare dura intre poporul roman si Basescu. Niciun partid nu putea obtine foloase necuvenite. Cred cu tarie in nevinovatia mea si solicit achitarea", a spus Liviu Dragnea.
Procurorii DNA au cerut magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie pedeapsa cu executare pentru presedintele PSD Liviu Dragnea, pedeapsa minima solicitata de DNA fiind intre trei si cinci ani de inchisoare. In cererea procurorilor se arata ca liderul PSD ar fi tratat alegatorii ca pe niste obiecte, iar neprezentarea la vot a fost vazuta ca "un moft, nu ca un drept".

RFI:

Barack Obama ajunge joi seară la Londra pentru o vizită de 3 zile. Intâlniri cu premierul David Cameron şi cu regina Elizabeta figurează pe agenda preşedintelui american. Liderul de la Casa albă îşi va reafirma cu această ocazie preferinţa pentru menţinerea Regatului unit în sânul UE.
Chestiunea Brexit e în toate discuţiile la Londra, domină actualitatea iar lupta se anunţă aprigă chiar dacă un nou sondaj de opinie dă avans de 11 puncte taberei celor care-şi doresc menţinerea Marii Britanii în UE. In cifre, această anchetă arată că 51 la sută dintre britanici sunt favorabili rămânerii în Uniune, 40 de procente sunt pentru ieşire şi 9 la sută sunt indecişi. Luptă strânsă deci în care fiecare sprijin contează.
E şi motivul pentru care venirea lui Barack Obama în capitala Regatului unit e privită cu optimism de echipa lui David Cameron. Premierul britanic, favorabil şi el menţinerii în UE, are dificultăţi în a-şi convinge compatrioţi. Liderul american va fi deci direct în conferinţa de presă comună. « Am să le explic britanicilor de ce în calitate de prieteni, SUA estimează că e bine ca Regatul unit să rămână în UE » ar urma să declare Obama din spusele anturajului său. Chiar dacă va insista pe faptul că decizia finală le aparţine britanicilor, Obama şi-a exprimat déjà şi în trecut preferinţa pentru actuala situaţie, menţinerea Marii Britanii în UE. Cu două luni înainte de referendumul din 23 iunie, Cameron va aprecia fără îndoială acest nou gest de sprijin ce survine într-un moment delicat pentru liderul britanic.
Cum era de aşteptat, peste o sută de parlamentari de la Londra i-au scris ambasadorului american pentru a i se plânge de « ingerinţele » lui Obama în afacerile interne ale ţării. Exuberantul şi euroscepticul primar al capitalei britanice, Boris Johnson, a denunţat şi el « ipocrizia » liderului de la Casa albă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.