Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu ce are Parlamentul la mână Mișu Negrițoiu de NU a început încă procedura sa de demitere?

Suntem în fața următoarei realități: ASF supraveghează Parlamentul și nu invers, așa cum prevede legea. Parlamentul ar trebui să controleze ASF, dar nu se întâmplă așa.  De ce? Cum e posibil acest control? Prin cine? Cu ce are Parlamentul la mână Mișu Negrițoiu de NU a început încă procedura de demitere a sa din fruntea ASF?

Să ne reamintim principalele momente:

La audierile ASF cu privire la neregulile de pe piața RCA, președintelui Mișu Negrițoiu i s-a solicitat demisia de către parlamentari ai tuturor partidelor politice, iar în cazul refuzului său de a demisiona liderul grupului parlamentar al PNL Eugen Nicolaescu a anunțat declanșarea procedurilor parlamentare de demitere după discuții cu reprezentanții tuturor partidelor parlamentare. Nu s-a întâmplat acest lucru. Nici cererea transportatorilor care au ieșit la miting în stradă nu a fost auzită.

Mișu Negrițoiu rezistă. Cum reușește? Simplu. Și-a securizat poziția obținută cu sprijinul PSD în Parlament prin angajarea unui om cheie în echipa sa de consilieri. Blocarea procedurii parlamentare de demitere a lui Mișu Negrițoiu a plecat de la Ponta care a cerut PSD-ului să nu susțină acest demers, prin veriga intermediară Marian Sârbu.

Ce unește trioul Negrițoiu - M. Sârbu - Ponta?

Marian Sârbu a fost numit în funcţia de consilier personal al preşedintelui ASF Mișu Negrițoiu în luna iulie 2015, funcţie pe care o deţine şi în prezent. Din această poziție, Mișu Negrițoiu controlează prin consilierul său personal votul majorității parlamentare date de PSD.

În spatele acestei decizii stă următoarea realitate, prezentată pas cu pas, în ordine cronologică:

16 iunie 2014: Marian Sârbu a fost numit prim-vicepreşedinte al Consiliului ASF prin votul și cu susținerea PSD (Hotărârea Parlamentului nr. 26 din 16 iunie 2014).

2 iulie 2014: Curtea Constituţională a decis că numirea lui Marian Sârbu la ASF este neconstituţională (Decizia Curții Constituționale nr. 389 din 2 iulie 2014).

18 iulie 2014: În urma deciziei Curții Constituționale, Marian Sârbu își dă demisia de la ASF.

31 iulie 2014: La mai puțin de două săptămâni distanță, Marian Sârbu este numit consul general la Dubai prin HG nr. 660 din 31 iulie 2014, publicată în Monitorul Oficial nr. 585 din 5 august 2014, cu susținerea premierului de la acea vreme Victor Ponta.

19-24 noiembrie 2014: După pierderea alegerilor prezidențiale, Victor Ponta şi-a delegat atribuţiile de şef al Guvernului către vicepremierul Gabriel Oprea și pleacă în vacanţă în Dubai, în timpul mandatului lui Marian Sârbu de consul general (Realitatea TV dezvăluie informația în data de 22 noiembrie). Marian Sârbu știe ce a făcut Victor Ponta la Dubai.

25 martie 2015: Marian Sârbu își încheie "misiunea" la Dubai. La cererea sa, el a fost rechemat din funcţia de consul al României la Dubai. Pur întâmplător, succesoarea lui în Dubai este  Nicoleta Loredana Teodorovici, este o persoană fără experiență diplomatică, dar propulsată de Ponta după ce aceasta avut o firmă cu Daciana Sârbu (detalii aici: http://cetateanul.net/articol-principal/noul-consul-general-la-dubai-prietena-a-familiei-ponta/).

iulie 2015: Marian Sârbu a fost numit în funţia de consilier al preşedintelui ASF, funcţie pe care o deţine şi în prezent (vezi site-ul ASF, secţiunea: Direcții suport sub coordonarea Președintelui - Cancelarie președinte).

Acum întrebarea este: ce a făcut Victor Ponta în Dubai? Ce știe Marian Sârbu, consilierul personal al lui Negrițoiu, de-l au la mână pe Victor Ponta? Cum e posibil ca după încordarea mușchilor pătrați ai parlamentarilor din toate partidele politice, din comisiile parlamentare de buget-finanțe și transporturi, care i-au cerut ferm demisia, cu argumente ce țin direct de activitatea și rezultatele slabe ale ASF, Mișu Negrițoiu să rămână în funcție?

Cer declanșarea unei anchete parlamentare în acest sens. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, atunci ASF controlează Parlamentul și nu Parlamentul controlează ASF.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.