Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu Ponta, într-un fel sau altul, vom înregistra un succes răsunător la parlamentare, anunță Diaconu

Inquam Photos / Octav Ganea
iccj Inquam Photos

Președintele Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, a precizat, la emisiunea ”Prime Time News”, moderată de Denise Rifai, că formațiunea sa politică va înregistra împreună cu Victor Ponta, ”într-o formă sau alta”, un ”succes răsunător”, deși fostul premier a precizat, într-o declarație anterioară, că nu va ”juca la două echipe, ci doar la PSD”.

Dacă Victor Ponta se va înscrie în PRU, partidul ar putea obține 15% la alegerile parlamentare, consideră Bogdan Diaconu. În caz contrar, ar atinge 9%, susține acesta. ”Îl cunosc de mult timp pe Ponta, de la venirea lui în PSD, și am trăit momente frumoase în TSD și PSD împreună. Știu ce reprezintă din punct de vedere politic și noi, ca partid, credem că a fost cel mai bun prim-ministru al României din ultimii ani. Orice om sănătos la cap și l-ar dori pe Victor Ponta în partid și în fruntea partidului, ca o recunoaștere a valorii lui, atât ca om politic, cât și ca fost premier”, a declarat președintele PRU, la Realitatea TV.

Citește și: Dacian Cioloș, lăudat de directorul executiv al Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu

Diaconu a explicat, apoi, că nu este necesar ca Victor Ponta să ofere PRU un ajutor direct. ”Cum am spus, împreună ne-am consultat și am găsit idei care să plaseze PRU ca reprezentant al intereselor românilor și al României”, a spus acesta, precizând că l-ar vrea pe Victor Ponta din nou prim-ministru.

Potrivit lui Diaconu, în programul de guvernare al PRU se găsesc acordarea ajutoarelor de stat numai companiilor românești și întărirea armatei române cu 30.000 de soldați profesioniști, în contextul ”pericolelor reale care amenință” România.

Referitor la prezența lui Sebastian Ghiță în partid, Diaconu precizează că deputatul ”a ales să se alăture PRU și să pună umărul la acest proiect început în 2014. Astăzi avem un vehicul politic cu reprezentare națională și filiale în 42 de județe, iar cel mai probabil vom fi pregătiți să abordăm alegerile parlamentare”.

Cea mai recentă sarcină de partid, susține Diaconu, a fost ”să facem tot ce se poate pentru a dărâma cât mai repede guvernul Cioloș” și ”a strânge numărul de semnături necesar pentru a depune moțiunea de cenzură pe care am inițiat-o și pentru a limita puterile guvernului tehnocrat”, anunță Realitatea.net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.