Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cu sondaje favorabile în spate, Trump redevine agresiv: Drepturile americanilor sunt încălcate!

politico.com
Donald Trump

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a răspuns sâmbătă criticilor privind ambiguitatea faţă de imigraţia ilegală, revenind la linia dură, observă Reuters. Într-un discurs electoral la Des Moines, statul Iowa, el a promis, potrivit AFP, expulzări încă din prima zi a mandatului său, dacă va câştiga alegerile din 8 noiembrie.

Vezi și: FOTO Klaus Iohannis a anunțat vizită privată în Germania. Unde a fost totuși surprins președintele

Trump s-a referit la "criminalii care se află ilegal" în Statele Unite, "în special sutele de mii care au fost puşi în libertate sub administraţia Obama-Clinton". El a reluat şi ideea unui zid la frontiera cu Mexicul şi a explicat că este nevoie de un sistem de control informatic pentru a-i depista şi a-i expulza rapid pe cei cărora le-au expirat vizele americane. "Dacă nu aplicăm datele de expirare a vizelor, atunci avem frontiere deschise, pur şi simplu", le-a spus candidatul simpatizanţilor adunaţi de senatoarea republicană Joni Ernst din Iowa, în centrul SUA. 

Poliţiştii de frontieră trebuie "lăsaţi în sfârşit să-şi facă treaba pentru care au fost angajaţi", a insistat Donald Trump. "Un vot pentru Trump este un vot pentru statul de drept, un vot pentru Clinton este un vot pentru frontiere deschise", a rezumat el diferenţa faţă de candidata democrată Hillary Clinton, fostă secretar de stat în primul mandat al preşedintelui Barack Obama. 

În fine, candidatul Partidului Republican a încercat să atragă, cu argumente privind migraţia, şi electoratul american de culoare, mai puternic afectat de sărăcie. "Ori de câte ori un cetăţean negru, sau orice cetăţean, îşi pierde locul de muncă din cauza unui imigrant ilegal, drepturile acestui cetăţean american sunt încălcate flagrant", a susţinut Trump.

Vezi și: SCANDAL monstru în Italia după cutremur. Datele privind intensitatea ar fi fost falsificate/ VIDEO

El nu şi-a făcut totuşi cunoscut programul exact privind imigrarea, pe care anunţase joi că îl va prezenta în curând, observă AFP. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.