Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cui îi cântă cucuveaua?

facebook.com
cucuveaua mov

O premieră absolută. Lansată de Sebastian Ghiță. O televiziune în televiziune. Un program special de dezvăluiri video în cadrul România TV. Deputatul Sebastian Ghiță s-a făcut nevăzut. Dar, în același timp, este mai mult decât vizibil. Iar totul începe în ziua Z a desemnării de către PSD a noului candidat de premier. Cui îi cântă cucuveaua, mov sau de altă culoare, conform dezvăluirilor făcute de Ghiță?

Sebastian Ghiță, până când a intrat în conflict cu “sistemul”, a ocupat o poziție de prim rang în această țară. Mogul de televiziune, unul dintre cei mai bogați români, secretar al Comisiei de control SRI în Camera Deputaților, prieten apropiat al premierului Victor Ponta. Conjunctura l-a ajutat să se afle astfel în epicentrul unor evenimente care se desfășurau în secret, dar care au influențat, într-o măsură semnificativă, viața politică din România.

Citește și: BOMBĂ Ăsta e motivul pentru care Klaus Iohannis a refuzat-o pe Sevil Shhaideh?

Acum, în postura de persoană evaporată, dar, în același timp, vizibilă pe toate micile ecrane, începând cu România TV, Sebastian Ghiță face o dezvăluire uluitoare chiar în ziua în care alianța care a câștigat alegerile transpiră pentru identificarea unei soluții de depășire a crizei politice. Ce ne spune domnul Sebastian Ghiță?

Că, de sute de ori, în ultimii câțiva ani, a participat la întâlniri cu caracter secret care se desfășurau în trei locații diferite ale Serviciului Român de Informații, într-un cerc restrâns, alcătuit din Laura Codruța Kovesi, procuror general al României și, ulterior, șef al Direcției Naționale Anticorupție, generalul Florian Coldea, șeful executiv al Serviciului Român de Informații, numit de Traian Băsescu și păstrat de Klaus Iohannis, și, mare atenție, șeful celulei CIA din România, funcție îndeplinită în respectiva perioadă, succesiv, de către două persoane. Sebastian Ghiță afirmă că, la cele mai multe dintre respectivele întâlniri, a participat și domnul Vasile Dâncu, aflat, astăzi, în epicentrul bătăliei politice pentru viitoarea funcție de premier. În aceste întâlniri se discuta politică la greu. Și nu era vorba doar despre politica binomului. Situația din România era desenată și redesenată din acest centru de comandă, în paralel cu lumea vizibilă rezultată din desfășurarea așa-ziselor procese democratice.

Citește și: Moise Guran e acuzat de PLAGIAT: Ce ar fi făcut fostul jurnalist

Această parte a dezvăluirii făcută de Sebastian Ghiță demonstrează că acest stat a funcționat și poate mai funcționează sub dublă comandă. Aparent, se iau decizii în urma unor procese democratice, în realitate, aceste decizii sunt date peste cap sau corectate de către un centru de comandă invizibil pentru cetățeni. Merită reținut faptul că, din această perspectivă, România a funcționat ca un teritoriu aflat sub ocupație. Un teritoriu național predat, cu arme și bagaje, unui sistem de forțe venit de peste Atlantic și primit, în această țară, cu brațele deschise. Care a bătut palma cu un sistem intern de forțe care, în realitate, este insubordonat în raport cu Parlamentul României și cu celelalte două puteri fundamentale ale statului, Executivul și Justiția. Ba mai mult chiar, se poate face afirmația că tocmai SRI a subordonat, împreună cu reprezentanții procurorilor, întreg sistemul democratic al României.

Citește și: Relațiile SEXUALE cu roboți devin realitate

Această primă dezvăluire – ne este anunțat un întreg serial – vine chiar în ziua în care alianța PSD+ALDE încearcă să găsească o soluție, alta decât răspunsul simetric, la criza declanșată de poziția președintelui Klaus Iohannis de refuz al primei nominalizării pentru funcția de prim-ministru. Pentru a nu trece la declanșarea unui război major prin suspendarea președintelui Klaus Iohannis, PSD încearcă, în cursul acestei zile, să identifice un alt candidat. Asupra lui se fac presiuni majore de a nominaliza o persoană agreată nu numai de președintele Klaus Iohannis, ci și, sau în primul rând, de către conclavul ocult la care a făcut referire, în mod expres, deputatul Sebastian Ghiță.

Citește și: Profeția TERIFIANTĂ lui Arsenie Boca: Un cutremur va şterge Bucureştiul de pe harta României

Concret, PSD și ALDE încearcă din răsputeri să evite nominalizarea lui Vasile Dîncu, în timp ce adversarii acestei alianțe încearcă să o promoveze. Vasile Dâncu este, indiscutabil, unul dintre intelectualii de marcă ai PSD, un veteran al acestui partid care, în ultimii ani, s-ar putea să nu mai fie cu cotizația la zi. Are o bună experiență în materie guvernamentală. Are relații puternice la vârful partidului și este prieten inclusiv cu Liviu Dragnea. Dar nu acestea sunt atuurile sale reale. Vasile Dâncu a fost lăsat, cu limbă de moarte, ca un fel de succesor neoficial de către George Maior, ex-directorul SRI, astăzi aflat în cea mai înaltă poziție din diplomația românească, ambasador al României la Washington.

Citește și: `Clanul Bușoi` a luat în stăpânire Banatul (presa)

Același Vasile Dâncu, doctor al Universității din Cluj – este proabil unul dintre puținele doctorate luate pe bune în ultimii ani – a primit una dintre cele mai înalte distincții acordate de statul german. Fără egal, exceptându-l pe un alt posesor al decorației, însuși președintele Klaus Iohannis. De curând, a fost distins și cu titlul de “Omul anului” de către Statele Unite ale Americii. Este vicepremier și veteran al întâlnirilor de taină din cele trei sedii ale Serviciului Român de Informații, iar astăzi, fără niciun fel de discuție, este singurul beneficiar real al eforturilor uriașe, de natură ocultă, pentru impunerea viitorului premier. În acest context, este exclus să nu fi contat și faptul că Vasile Dâncu este rectorul Academiei de Informații a SRI. Unul dintre principalele laboratoare școală de unde sunt recrutați ofițeri acoperiți implantați în întreg sistemul executiv, legislativ și judecătoresc.

În aceste condiții, nu ne rămâne decât să conchidem că întreg concertul cucuvelei îi este dedicat lui Vasile Dâncu. Vom vedea cum răspund principalii actori politici.

Citește și: Informații explozive ale jurnaliștilor pun într-o nouă lumină dispariția lui Sebastian Ghiță. Șeful Direcției Operațiuni Speciale, instituția care îl monitoriza pe inculpatul fugar, surprins la o petrecere cu un protejat al lui Ponta

un comentariu de Sorin Roșca Stănescu, junalist

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.