Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culisele noului protocol dintre PSD-ALDE: OUG 13 a 'afectat' coaliția de guvernare

turdamanifest.ro
psd alde

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a declarat, într-un interviu pentru Mediafax, că celebra Ordonanță 13 a „afectat” coaliția de guvernare, fapt care i-a determinat liderii PSD şi ALDE să semneze un nou protocol de colaborare.

„Sigur că a fost afectată. În primul rând a fost afectat Guvernul, în al doilea rând au existat şi foarte multe discuţii, nu mai vreau să privesc în urmă, ci înainte şi obiectivul meu ca şi co-preşedinte ALDE este de a acorda toată susţinererea premierului Grindeanu să aplice programul de guvernare aşa cum el a fost votat de către cetăţeni. Indiferent de ce se întâmplă într-o coaliţie, într-un guvern, avem o prioritte să guvernăm, iar celelalte să treacă în plan secund.”, a declarat Daniel Constantin, întrebat fiind cum a fost afectată coaliția de guvernare de OUg13.

Caz CUTREMURĂTOR în Canada: Români condamnați pe viață, după ce și-au lăsat copilul să moară

Chestionat dacă această OUG 13 a determinat semnarea protocolului dintre ALDE şi PSD, Daniel Constantin a răspuns afirmativ.

Adevărata BOMBĂ în cazul excluderii Cameliei Bogdan încă nu a EXPLODAT

„Da, am simţit nevoia ca deciziile să se ia după discuţii în cadrul coaliţiei de guvernare. Toţi colegii din ALDE au susţinut acest lucru. E nevoie să fim parte a deciziilor care se iau. Cred că şi pentru membrii Guvernului este foarte important ca atunci când implementează o decizie, cum implementez eu decizia pe timbrul de mediu, e o chestiune care priveşte întreaga ţară, ea trebuie să aibă şi o puternică susţinere politică, nu e o măsură a ministerului Mediului a unui membru ALDE. (...) Eu am apreciat colegii din PSD, cel puţin de când am semnat acel regulament, nu ne-au tratat ca pe un partid minoritar, toate deciziile de la momentul semnării protocolului au fost luate prin consens, nu au existat dispute. Mi-aş fi dorit să fie de la început aşa.”, a spus copreședintele ALDE.

Pe 6 februarie, liderii PSD şi ALDE au semnat un nou protocol de colaborare, Daniel Constantin precizând aunci că a fost agreat un regulament de funcţionare a coaliţiei de guvernare, care va stipula modul de luare de deciziilor şi care va implica procese verbale semnate, în baza cărora se va acţiona în guvern şi Legislativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.