Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Culisele unei alianțe PSD-ALDE. Strategia lui Tăriceanu / SURSE

tariceanu-constantin-alde

Oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu râd în pumni. ‘PSD și PNL n-au mai mult de 35%. O să fim arbitru între PNL și PSD”, au declarat surse din conducerea ALDE pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

În acest context, voci optimiste din partid vorbesc despre faptul că ALDE are șanse chiar să dea președinți de Consilii Județene dacă știe să-și joace cartea. “Și PNL și PSD vor dori să facem alianță după alegerile locale”, spun sursele citate.

Potrivit acestora, prima opțiune în acest moment este realizarea unei alianțe după alegeri cu PSD-ul în consiliile municipale și județene, însă nu este exclusă o discuție și cu liberalii.

Strategia ALDE va fi una de îndreptare exclusivă împotriva PNL-ului dintr-un motiv foarte simplu: nu pot ataca PSD cu care au fost la guvernare. Mai mult, surse ALDE spun că fosta guvernare trebuie protejată mai ales pentru că va reprezenta una din cheile campaniei.

“Cetățenii trebuie să știe proiectele de factură liberală promovate de Guvernul Ponta. Prezența ALDE în Guvern a fost o garanție a respectării electoratului de dreapta din România, electorat abandonat de PNL prin ruperea USL. Nu ne este rușine, ba chiar suntem mândri cu ce-am reușit la guvernare, avem cu ce să ne prezentăm și oamenii trebuie să fie conștienți că dacă votează ALDE votează adevărații liberali”, au explicat surse din conducerea partidului lui Tăriceanu care este strategia de “atac”.

“Putem să obținem minim 10%, o țintă realistă, avem atâtea exemple de formațiuni care au avut rezultate bune într-un timp scurt. Prin fuziunea celor două partide am acoperit tot județul. În PNL există mai multe curente. În special discutăm cu liberalii adevărați rămași în PNL, care nu acceptă să stea ghiocel și nici frăția cu PDL-iștii lui Băsescu, care continuă să aibă același comportament agresiv și arogant”, spun surse din partidul lui Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.