Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a ajuns Bogdan Olteanu viceguvernatorul BNR

bogdan olteanu

Bogdan Olteanu a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție, fiind acuzat de trafic de influență în dosarul în care Sorin Ovidiu Vântu a fost deja pus sub învinuire. În continuare vom vedea care a fost parcursul profesional al actualului viceguvernator BNR și cum a ajuns să ocupe această poziție.

Bogdan Olteanu, reținut de DNA

Bogdan Olteanu este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității București. Membru al Partidului Național Liberal din anul 1991, acesta a ocupat mai multe funcții de conducere în organizația de tineret a partidului, culminând cu ocuparea funcției de președinte TNL între anii 1998-2000.

În anul 2004 este ales deputat din partea Alianței D.A – Dreptate și Adevăr. În perioada decembrie 2004 – martie 2006 este numit ministru delegat pentru relația cu Parlamentul. Pentru următorii doi ani, în perioada martie 2006 – 2008, devine cel mai tânăr președinte președinte al Camerei Deputaților, iar între decembrie 2008- octombrie 2009 ocupă funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

În mandatul de prim-ministru al lui C. P. Tăriceanu, Olteanu a fost responsabil cu negocierile în Parlament. Datorită tratativelor purtate cu Hrebenciuc, Olteanu a reușit să mențină PNL la guvernare, deși era doar a treia forță din Parlament, după PSD și PDL.

Începând cu luna octombrie 2009 și până în prezent, acesta este membru în Consiliul de administrație și viceguvernator al BNR.

Olteanu nu deține bijuterii sau terenuri, având în schimb o casa de 1000mp și o mașină din anul 2007. De asemenea, acesta are și cinci credite bancare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.