Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a ajuns Lazăr Comănescu consilierul lui Iohannis

Ambasadorul în Germania Lazăr Comănescu a fost numit consilier pe probleme de politică externă al preşedintelui Klaus Iohannis. Fost ministru de externe al României în perioada aprilie-decembrie 2008, în timpul guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu, a primit apoi detașarea ca ambasador în Germania. În timpul tentativei de lovitură de stat din 2012, Lazăr Comănescu a fost unul dintre cei mai sârguincioşi ambasadori în a duce la îndeplinire ordinul de la Bucureşti de a explica guvernelor occidentale cât de constituţională e suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, cât şi celelalte decizii care au precedat-o.

Eforturile lui Comănescu au dus la telefonul pe care Angela Merkel i l-a dat lui Traian Băsescu ca să înţeleagă ce se întâmplă, de fapt, în România, scrie puterea.ro.

Evident că şi alegerile prezidenţiale din 2014 au fost organizate dezastruos de ambasadorul Comănescu în Germania, unde mii de români au fost împiedicaţi să voteze.

Luni,17 noiembrie 2014, în cadrul primei declaraţii oficiale în calitate de preşedinte ales, Klaus Iohannis a cerut preşedintelui în exerciţiu să recheme toţi diplomaţii care nu au gestionat corespunzător situaţia din secţiile de vot.

“Exprim încă o dată respectul pentru românii din diaspora, care au avut nevoie de multe ore să voteze, care au înţeles importanţa votului lor. Îl rog pe preşedintele încă în funcţie să analizeze situaţia votului în diaspora şi să recheme de pe post toţi diplomaţii care nu au gestionat corespunzător situaţia din secţiile de vot. Nu pot să accept să existe situaţii unde concetăţeni de-ai mei să fie trataţi cu gaze lacrimogene fiindcă vor să voteze”.

Articolul citat explică și motivul ascuns pentru care l-a ales Klaus Iohannis taman pe Lazăr Comănescu ca să-l consilieze. Răspunsul primit a fost : “În noaptea de 16 noiembrie ambasadorul Lazăr Comănescu i-a trimis preşedintelui ales Klaus Iohannis o scrisoare de felicitare, tip Mircea Geoană. Plus că a fost susţinut de mulţi băieţi cu influenţă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.