Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a ajuns UN FIASCO TOTAL strategia PSD de castigare a alegerilor

psd CN

Strategia PSD care sperau sa le aduca castigarea alegerilor pare sa fie un fiasco total. PSD a profitat de pozitia sa in fruntea institutiilor statului si prin bani de la buget si prin fonduri europene s-a apucat de treaba. PSD a dezvoltat strategia prin care sa imparta cosul cu jutoarele Europene persoanelor defavorizate ... fara sa il imparta de fapt.

Cum? - Simplu! Prin intermediul cupoanelor speciale emise de Guvern care le promite cetatenilor beneficiari de ajutoare sociale ca isi vor putea lua ... la un moment dat, dupa alegeri ... cosul cu alimente de baza. Astfel in plina campanie electorala Guvernul, adica Victor Ponta ca premier, le flutura acestora in fata ochilor ulei, faina, malai, paste fainoase si conserve cu carne.

Citeste si: OPERAȚIUNEA Ia cuponul, tu dă votul a început

Suna nemaipomenit si oamenii s-au entuziasmat cand au primit cupoanele prin Posta Romana si paote chiar s-au gandit sa ii multumeasca premierului cu un vot. Pana aici strategia pare castigatoare. Nici nu bate la ochi a mita electorala pentru Uniunea Europeana, dar nici nu lasa omul cu mana goala inainte de alegeri.

Problema sesizata de reporterii stiripesurse.ro apare de aici incolo. Intr-un oficiu postal am fost martorii unui dialog aproape desprins din Caragiale intre functionarii Postei Romane si persoanele venite la ghiseu sa intrebe la ce e bun cuponul, ce fac el, de unde iau alimentele, cand, cum...?

content-image

Doamna invarsta: Am primit cuponul asta in Posta. Ce e cu el?

Functionar: E pentru ajutoare doamna.

Doamna: Ce ajutoare? De unde ajutoare?

Functionar: Nu stiu doamna! Scrie pe el!

Doamna: Pai si cum iau eu ce scrie pe bilet?

Functionar: Nu stiu doamna, noi doar le trimitem!

Doamna: Pai si ce stiu eu unde sa merg? La ce-i, bun biletul asta?

Functionar: Nu stiu doamna! Noi le-am primit si le-am trimis, mai mult nu stiu! Intrebati la primarie, intrebati in alta parte, nu stiu sa va spun!

Doamna: Numai ne amagiti! La ce le mai trimiteti!

Astfel de dialoguri nu sunt cazuri izolate, functionarii Postei Romane se confrunta din ce in ce mai des cu ele, iar oamenii parasesc oficiile postale revoltate si chiar arunca tichetele la gunoi. Astfel strategia PSD care ar fi trebuit sa atraga simpatia si implicit votul oamenilor pare sa aiba un efect de bumerang. Oamenii se simt mai degraba amagiti si revoltati de aceasta promisiune ce pentru ei pare goala, fara o finalitate concreta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.