Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a ajuns Victor Ponta președintele PSD? S-a implicat SRI? INDICIUL lui Sebastian Ghiță / VIDEO

ponta psd

În februarie 2010, Victor Ponta ajungea președinte al PSD. Mircea Geoană i-a fost adversar după ce Cristian Diaconescu s-a retras din cursă în urma unui scandal de imagine. Puzzle-ul alegerii lui Ponta în fruntea PSD e reconstituit în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiță, difuzate miercuri seara de România TV.

Ghiță spune că într-un concediu din februarie 2010, înainte de Congresul PSD, i-a cerut lui Florian Coldea, adjunctul șefului SRI, să-l ajute pe Victor Ponta să câștige șefia PSD. Coldea i-ar fi spus că Traian Băsescu nu-l vrea pe ponta în fruntea social-democraților. ”Am stat 10 zile şi îmi aduc aminte că îl rugam să-l ajute pe Ponta să câştige alegerile PSD, însă Coldea îmi spunea că Băsescu nu-l vrea pe Ponta. Diaconescu, Geoană, oricine, dar să nu ajungă Ponta la PSD a fost mesajul. Ştia ce ştia Băsescu.”, a dezvăluit Ghiță.

Citește și: De ce nu ține Klaus Iohannis nici un fel de aparatură tehnică în biroul prezidențial

Dar, cum a ajuns Cristian Diaconescu să se retragă din cursă? Cu o zi înainte de Congresul PSD, pe piață au apărut mai multe imagini compromițătoare cu fostul ministru. Jurnalista Floriana Jucan declara, la acea vreme, că a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, însoţite de imagini în care acesta apare în ipostaze compromiţătoare.

"Această monitorizare este adevărată. Cristian Diaconescu este monitorizat non-stop, de când merge cu soţia la cumpărături, până când merge la unii dintre liderii PSD acasă, când merge la sediul SRI din Piaţa Parlamentului, vis a vis de Casa Poporului sau când merge într-o vizită de patru ore, pe 5 februarie, la reşedinţa unui controversat om de afaceri. Ce m-a uimit la Diaconescu este că, în toată această perioadă, se deghizează: îşi pune fes pe cap, parchează pe străzi lăturalnice, îşi pune ochelari, deci are ceva de ascuns", a spus, în februarie 2010, la Realitatea TV, Floriana Jucan.

Citește și: Ultima NEBUNIE a lui Donald Trump: Omul care anunță președinții încă din 1957 a fost DEMIS / VIDEO

Ea precizat că monitorizarea lui Diaconescu a fost făcută în perioada 1-10 februarie. Diaconescu a spus, ulterior, la o emisiune de la Antena 3, că a fost la sediul SRI din Piaţa Parlamentului, însă pentru a avea "o discuţie în legătură cu un proiect în ceea ce priveşte scutul anti-rachetă", dar şi că s-a întâlnit, pe 5 februarie, "şi cu oameni de afaceri, şi cu jurnalişti".

Deși nu era preferat de Traian Băsescu, președintele țării, Ponta a ajuns în fruntea PSD. Conform celor declarate de Ghiță, se pare că SRI s-ar fi implicat decisiv, iar Ponta a fost ales președinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.