Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a comentat presa europeană declanşarea Brexit-ului - FOTO/VIDEO

Presa europeană se arată la fel de preocupată ca cea britanică de ceea ce s-a întâmplat ieri pe continent, momentul istoric prin care premierul britanic, Theresa May, a anunţat oficial declaşarea Brexit-ului, cu pagini întregi dedicate primului divorţ din sânul UE.

Publicaţia germană, Die Welt, a publicat pe prima pagină un titlu prietenos adresat britanicilor: “Dear Brits, ze door is schtill open.” / "Dragi britanici, uşa este încă deschisă".

Germanii reamintesc că sunt multe voci la Berlin şi la Bruxelles care nu îşi doresc Brexitul încă.

"În ultimă instanţă, al doilea mare contribuitor la bugetul UE îşi poate corecta greşeala istorică, chiar în timpul negoicierilor", se arată în comentariu.

content-image

Versiunea mai mică a Die Welt, Die Welt Kompakt, a fost mai puţin îngăduitoare, având pe prima pagină un colaj înfăţişând-o pe Theresa May într-o bărcuţă de hârtie, simbolizată de steagul britanic, plutind în derivă în largul mării.

content-image

Al doilea mare ziar german, Frankfurter Allgemeine, a optat să acorde un spaţiu mai mic Brexitului, având pe prima pagină un titlu sugestiv, suprapus pe o imagine cu parlamentul britanic: "Despărţirea doare".

content-image

Un alt cotidian mare, Die Zeit, titrează: "UE trebuie să rămână dură cu Marea Britanie în negocierile legate de Brexit. Titlu ales, 'The Art of the Deal', a fost unul care a stârnit controverse, fiind o paralelă clară la cartea semnată de preşedintele SUA, Donald Trump, cu acelaşi titlu.

content-image

Presa franceză a părut mai tristă decât cea germană. Liberation a scris cu litere mari: "VOUS NOUS MANQUEZ DEJA!" - (deja ne e dor de voi), peste poza unui membru din Garda Regală britanică.

content-image

Colegii lor de la Le Monde s-au arătat îngrijoraţi de "consecinţele rupturii".

content-image

Italienii de la La Repubblica şi Corriere della Sera au decis să se concentreze mai mult pe referendumul de independenţă cerut de Scoţia, care reprezintă o "provocare" pentru Londra în plin Brexit.

content-image

Spaniolii de la El Pais au preferat să posteze un filmuleţ cu celebrul motan din Downing Street, Larry, care aşteaptă răbdător să fie reprimit în interiorul reşedinţei guvernamentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.