Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a fost confiscată România in 2015

În 2012, pe un val de ura adusă în societate de niște politicieni dornici să ajungă la frâiele puterii cu orice preț, România a votat USL cu peste 60%. Astfel, în toată țara, în peste 2000 din cele 3186 de localități au fost instalați primarii USL, cei mai multi provenind din rândurile PSD. În Parlament, după repartizarea mandatelor USL avea o majoritate de 70 la suta.

Beneficiind de mijloace de propaganda foarte agresive, PSD și PNL au obținut ceea ce își doreau – puterea. Ce s-a întâmplat din 2012 pana in 2015, cunoaștem foarte bine. PSD-ul, fiind un partid nereformat, și-a dorit totul: de la Guvern până la Președinție. În acestă situație, Victor Ponta a provocat ruptura, una de context, adică una “la notar”.

În fapt, sloganul “USL Trăiește” rămâne o realitate, chiar dacă “nașii” Ponta și Crin au fost alungați de la butoanele colosului politic prezentat astăzi în fața cetățenilor nu sub forma unei alianțe politice asumate, ci mai subtil, drept un proiect necesar, învăluit în jurul cuvântului “consens”. USL s-a deghizat și și-a luat o noua identitate: “consens”. Sub acest slogan, in 2015, cele doua partide vechi au stabilit mecanismele prin care vor să rămână la putere și să înlăture orice alternativă de pe scena politică.

Dacă pana în 2014 principala preocupare a PSD și PNL a fost să pună mâna pe putere prin mijloace nedemocratice, dând o lovitura de stat și apoi să promoveze legea privind amnistia si grațierea, la presiunea societății au renunțat la celebrul deziderat si au trecut la alte obiective îndrăznețe.

In 2015, consensul a fost total, iar in Parlament legile au fost votate in tandem de către PSD și PNL.

Asa a fost schimbata toată legislația electorala. Practic, comisia electorala condusa de către deputatul PNL Mihai Voicu este cea care a creat cadrul juridic necesar care să îi ofere USL-ului șansa de a-și menține majoritățile create în 2012 în toată țara. Este deja de notorietate faptul că acolo unde PSD-ul are candidat puternic, PNL nu se mai agită să câștige alegerile. Exemplul cel mai simplu este în București, unde PSD nu va înainta decât de forma un candidat pentru funcția de Primar al Capitalei si va susține candidatul PNL.

In 2015, România a fost, practic, confiscată pentru că PSD și PNL au stabilit sa avem în continuare un parlament cu aproape 500 de parlamentari și nu 300, așa cum au decis cetățenii României prin referendum. Viitorii senatori și deputați nu mai sunt aleși direct, ci pe liste și asa vom avea în parlament oameni numiți de Dragnea si Gorghiu.

PSD și PNL au decis împreună să avem alegeri într-un singur tur pentru că vor să aibă în 2016 nu 2000 de primari cât au obținut în 2012, ci  poate 3000.

Tot PSD și PNL au decis ca românii de peste hotare sa nu fie reprezentați în Parlamentul României. Doar in Italia avem oficial peste un milion de romani care nu au un reprezentant în Parlament. În schimb, în județul lui Dragnea, la Teleorman, vor fi aleși anul acesta 5 deputați si 2 senatori.

Blatul a mers mai departe, iar Alina Gorghiu împreună cu Liviu Dragnea au decis sa avem vot prin corespondenta, însă unul nefuncțional și aplicat doar la alegerile parlamentare. Este o lege trecuta prin parlament fără dezbatere și care îngrădește dreptul la vot al tuturor romanilor de peste hotare.

În noiembrie, am primit de la USL si un guvern, Guvernul Cioloș, care este, de fapt, o încercare aproape reușita prin care puterea a rămas în mâinile PSD și PNL. Toți secretarii de stat, șefii de agenții si directorii din deconcentrate sunt numiți de USL și menținuți în funcții de aceeași structură politică periculoasă și nereformată.

Tandemul Dragnea-Gorghiu funcționează perfect pentru liniștea noastră și de acest lucru ne asigura noua legenda a PNL printr-o declarație sinceră și directa: “În 2016 vom guverna singuri”. Mai pe înțelesul tuturor, USL va guverna singur.

Șansa noastră de a ieși din această capcana rămâne implicarea si demolarea acestui colos politic nereformat care crede că poate tine in captivitate România. Avem obligația să nu fim pasivi și să luptam cu toate mijloacele democratice pentru a nu lasă România confiscată și după 2016.

 

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.