Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a pus Traian Băsescu umărul la răsturnarea Guvernului MRU

basescu mru

Pe 27 aprilie s-au împlinit 3 ani de la căderea Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu. Dezamăgit că presa a abordat doar evenimentul aniversar organizat de PSD, jurnalistul Ion Cristoiu aduce în actualitate o teorie potrivit căreia răsturnarea Guvernului MRU a fost în interesul lui Traian Băsescu.

Cristoiu aminteşte de o emisiunea de la B1 TV, pe 18 martie 2012, în care l-a avut ca invitat pe Traian Băsescu. Preşedintele de atunci a dezvăluit că i-a propus lui Victor Ponta funcţia de premier, imediat după căderea Guvernului Boc, iar acesta a refuzat. Ponta a afirmat că preşedintele nu i-a propus acest lucru, însă Băsescu a prezentat stengramele unor discuţii cu liderii USL. Până la acel moment, Traian Băsescu afirmase că nu-l va propune niciodată pe Victor Ponta ca prim-ministru.

"Peste o lună și ceva Guvernul USL, condus de Victor Ponta, venea la putere:

Au trecut de atunci trei ani.

Concluziile mele din perspectiva întîmplărilor petrecute în acești trei ani:

1. Traian Băsescu a avut nevoie de un interviu gen taifas, pentru a putea face dezvăluirea cu propunerea.

2. Așa cum am mai scris, Traian Băsescu a venit pregătit cu stenograma și cu notițe despre ea. Prin urmare, indiferent că-l întrebam sau nu dacă le-a propus liderilor USL să preia guvernarea, el tot ar fi vorbit despre Stenogramă. De altfel, potrivit anunțului din emisiune, după ne-a dat-o s-o difuzăm ca exclusivitate.

3. La vremea respectivă, dezvăluirea a fost înscrisă în Războiul Traian Băsescu – Victor Ponta. Așa a și părut atunci, judecînd după reacția lui Victor Ponta.

În realitate, dezvăluirea a avut menirea de a pregăti terenul pentru desemnarea lui Victor Ponta ca premier după Căderea Guvernului MRU. Reamintesc că pînă la acest interviu Traian Băsescu declarase că-n viața lui nu-l va pune premier pe Victor Ponta. Dezvăluirea pregătea terenul pentru a-l pune fără a stîrni Scandal.

Întrebări:

1. Pe 18 martie 2012, Traian Băsescu știa că zilele Guvernului MRU erau numărate?

2. Victor Ponta știa că Traian Băsescu va pregăti terenul ca să-l aducă la Guvernare prin dezvăluirea Stenogramei?

3. A pus și Traian Băsescu umărul la răsturnarea Guvernului MRU pentru a dezamorsa tensiunea socială din perioada respectivă?", scrie Ion Cristoiu pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.