Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a rămas vulpea PSD fără coadă

Bodea chestor

Adevărul din spatele circului "evaluării": undeva, după Pacea de pe Hol, liniștirea subită a Pieței și împrietenirea cu Pufoicosul din Deal, Coaliția PSD-ALDE a descoperit că nu mai are guvern.

Ce remaniere, ce demisii în alb, ce comisii de analiză internă? Cum să dea PSD jos premierul? Când Dragnea ne spune că nu își cunoaște nici măcar secretarii de stat? Când Firea se plânge că nu o bagă miniștrii în seamă?

Nu v-ați întrebat de ce Legea salarizării a fost luată, după trei luni, din Palatul Victoria și mutată, peste noapte, în Palatul Parlamentului? Când asemenea legi complexe se fac și asumă de către Guvern? Asemenea Bugetului. Nu v-ați întrebat de ce Grindeanu nu și-a bătut capul cu această lege majoră și s-a arătat mereu relaxat că habar nu are ce e prin ea? Când el trebuia să fie cel care coordonează tot procesul de elaborare și moderatorul mârâielii pe bani dintre miniștri și sindicate.

Răspunsul îl aveți în ceea ce face Guvernul, prin ministrul Tudorel, cu o altă lege complicată și de maximă urgență: atât de promisul nou Cod Penal. Temporizare inutilă. Undeva la toamnă, zice moldoveanul cel molcom, încet evaluatoriu și blând judecătoriu. Și, asta, doar teoretic! Așa ne spune el azi, dar vara e un sfetnic luuuung. Cine știe ce vizite de cucuvele și ambasadori mai primește până atunci...

De parcă Toader, marele profesor în drept, nu știe deja Codul ca pe Biblie. De parcă ar măsura unghiurile piramidei lui Keops, cu piciorul. De parcă nu ar avea deja jumătate din modificări dictate de CCR și restul evidente din excesele DNA și abuzurile SRI.

Așa si cu Legea salarizării: de parcă nu le lăsase Victor Ponta la cheie una bibilită un an de zile, pe care Rovana o recită și trezită din somn! Așa și cu ”evaluarea” Guvernului: de parcă Dragnea și Vâlcov ar fi Comisia FMI, parașutată, peste noapte, în România!

Îi și văd, drăgălașii de ei, cu creionul chimic după ureche, apucându-se de lins tone de rapoarte, zile în șir. Ca să își dea seama ce naiba s-a întâmplat în țara asta în ultimele șase luni, cât au fost ei plecați. Care la pescuit prin Brazilia. Care după tablouri prin Paris.

De fapt, ”comunicatorii” PSD aveau dreptate! E o știre falsă: PSD nu va schimba Guvernul! Că nu are potența necesară. Nici miniștrii, că nu vrea Grindeanu. Și dacă l-ar trânti cu o moțiune de cenzură, Iohannis îl va arunca pe Grindeanu iar peste ei. Ca să facă circul și mai mare. Așa că, s-au apucat să se laude cu o evaluare de ochii lumii, ca să pară că tot la ei sunt frâiele. Iar pe ăla micu`, l-au scos doar în piață, pentru a-l face de râs.

Uite că aveau dreptate și anonimul de la Turism și șugubățul de la Agricultură! Miorița e brandul României în 2017: după ce a crezut că l-a lăsat pe ursul sibian fără coadă, vulpea teleormăneană a fost păcălită de cățelușul timișorean. În elegiacul oiței bucureștene...

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.