Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a rezistat SIE în faţa asaltului 'frăţiei statului paralel' Maior-Coldea (presă)

cotidianul.ro
maior coldea

Ambiția paranoică de a pune stăpânire pe întreg sistemul și clasa politică deopotrivă a cuplului Maior-Coldea ajunsese la cote atât de halucinante încât sereiştii nu mai puteau face față propriului ritm impus de racolări, scrie jurnalistul Cătălin Tache, într-un articol publicat în ziarul "Naţional". În pânza de păianjen minuțios întinsă din „bârlogul” din Pădurea Băneasa au căzut ca muștele politicieni, demnitari și ziariști deopotrivă, mai notează sursa citată, astfel că Maior a decis să se apeleze la „combinatori” care să „agațe” numele de pe lista întocmită împreună cu Florian Coldea pentru a fi trecuți în sfera lor de influență.

Vezi şi: Premierul Tudose, despre relaţia cu Dragnea: 'E foarte bună' - VIDEO

Principalul "combinator" al cuplului Maior-Coldea era, potrivit surse citate, Gabriel Oprea. Multe dintre „ținte” s-au trezit peste noapte doctoranzi sau absolvenți ai așa-numitei Academii de Științe ale Securității Naționale, făcută special pentru ca „marele îndrumător” de doctorate Gabriel Oprea să poată să satisfacă apetența nesătulă a foștilor șefi ai SRI de a le aduce noi și cât mai mulți „clienți”. "De altfel, chiar în aceste zile, mai mulți foști „combatanți” ai „falangei” sereiste din sistem își negociază declarațiile pe care urmează să le dea în cadrul comisiilor parlamentare de control, astfel că este foarte posibil să iasă la iveală noi amănunte despre dimensiunile uluitoare ale fenomenului „racolării” de nume cu notorietate publică de către Maior, Coldea și asociații…", mai scrie Tache.

Dar și marele „of” al lui Maior, deja „terorizat” de obsesia că nu reușea să penetreze sub nicio formă SIE, era generalul Silviu Predoiu, care şi-a ținut oamenii departe de capcană întinsă și de nenumăratele „momeli” oferite de Gabi Oprea. Cel care ajunsese să fie la rândul lui presat să aducă musai pe tavă, „în Pădure”, barem „capul” unui singur cadru de la SIE care să pună botul la avantajele oferite de cei care se comportau deja că și „patronii” întregului sistem, se mai arată în articolul din "Naţional".

Vezi şi: Liviu Dragnea, izbucnire nervoasă, în fața jurnaliștilor: V-a spus Mihai Tudose totul - VIDEO

"Însă, după cum au aflat de-abia cum unii membri ai comisiei de control a SRI, trio-ul Maior – Coldea – Oprea trasase indicații precise că toată „mașinăria” aflată sub strictul lor control să penetreze cu orice preț Serviciul de Informații Externe, singura structură de interes care nu fusese încă îngenuncheată. Pentru că atât șefii SIE, care se vede că au lucrat totuși atât pe contraspionaj, cât și pe protecție internă, dar și subalternii acestora nu au acceptat să fie nici membri fondatori, alături de „codosul” Oprea&Company ai „Academiei de Securitate” pe atât de la modă atunci, nici „academicieni” apoi.

De asemenea, niciun cadru SIE nu fusese „agățat” nici în scandalul doctoratelor, nici în de acum celebra sufragerie a lui Oprea din noaptea alegerilor, oamenii generalului Predoiu având și „obrăznicia” de a nu juca tenis cu ei sau barem de a tăia împreună porcul, a mânca șorici și a „socializa” la șprițurile informative din sediile conspirative ale SRI-ului! Ceea ce, după cum susțin acum chiar membri ai fostei „frății” securiste, îi scotea deja din sărite pe „jupânii sistemului”. Mai mult chiar, cum „țintele în mișcare” de la SIE nu au acceptat nici măcar „momeala” unor sponsorizări pentru concedii exotice de la oameni de afaceri aflați în „zona gri” a „academicienilor”, nervii au cedat! Și atunci s-ar fi ordonat „foc de voie” încrucișat împotriva SIE, numai că nici măcar acest „asalt final” atât de înverșunat nu a reușit, partenerii strategici ai țării noastre lămurindu-se la timp ce se ascunde în spatele acestor atacuri. Așa că, după cum dezvăluiam cu puțină vreme în urmă, „SIE a câștigat războiul”! Unul care, iată, pare să fi pornit de la refuzul SIE de a ceda „avansurilor” făcute de Maior și fosta conducere a SRI prin „combinatorul” Gabi Oprea…", mai scrie Cătălin Tache în articolul din ziarul "Naţional".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.