Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a SPART DNA gașca 'lupilor tineri' din jurul lui Tăriceanu: unul singur a scăpat

DNA

În perioada în care era premier și lider al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, se înconjurase de ”lupii tineri” ai noului val din PNL și alături de aceștia conducea partidul. Ghinionul a făcut ca, ulterior, gașca ”lupilor tineri” să fie decimată de DNA, cu o singură excepție: Alina Gorghiu.

Citește și: Tăriceanu a EXPLODAT: îi cere lui Iohannis să-i DEMITĂ pe Kovesi și Coldea

Citește și: OFICIAL DNA - De ce trebuie arestat Bogdan Olteanu. Acuzațiile la adresa viceguvernatorului BNR

Vezi și: S-ar putea cere urmărirea penală, reținere și arestarea lui Tăriceanu. Detalii/ ZVON

Din această trupă de tineri din jurul lui Tăriceanu făceau parte: Bogdan Olteanu (președinte al Camerei Deputaților), Dan Motreanu (secretar general al PNL), George Scutaru (vicepreședinte),  Vlad Moisescu (trezorier al PNL), Cristian Adomniței și Alina Gorghiu.

Cel mai proaspăt om intrat în vizorul procurorilor DNA este Bogdan Olteanu, acuzat că în calitate de președinte al Camerei Deputaților a primit mită un milion de euro pentru a interveni în Guvern în așa fel încât Liviu Mihaiu să fie numit guvernator al Deltei Dunării. Banii respectivi s-ar fi dus în campania electorală din 2008.

Un alt ”lup tânăr” la vremea respectivă, era Dan Motreanu, secretar general al PNL, care a fost trimis în judecată de DNA alături de George Scutaru (fost consilier prezidențial în mandatul lui Klaus Iohannis). George Scutaru, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid, și Dan Motreanu, deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid, au fost trimiși în judecată la DNA pentru spălare de bani, alături de Ana Maria Schaer, administrator al unei societăți comerciale.

Potrivit unui comunicat al DNA, în anul 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală — denunțător în cauză — a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

Din aceeași gașcă făcea parte și Cristian Adomniței, fost deputat și președinte al CJ Iași. Procurorii DNA susțin că fostul șef al Consiliului Judeţean Iaşi nu a luat măsuri în privinţa unei firme de publicitate, care primise bani pentru publicare de materiale promoţionale. Contractul de 300.000 de lei nu a fost onorat în totalitate, spun anchetatorii. Mai precis, societatea nu a furnizat toate produsele pentru care a primit bani de la Consiliul Judeţean şi, astfel, instituţia a fost prejudiciată cu suma de 211.000 de lei.

În același cerc se învârtea și Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL. Vlad Moisescu este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de influență în formă continuată într-o cauză conexată la dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu. În aceeași cauză sunt vizați primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, consilierul personal al acestuia, Ioana Costescu, și consilierul local de la sectorul 1 Ion Brad.

După cum spuneam și mai sus, singurul om care a scăpat din ”gașca lupilor tineri” este Alina Gorghiu, actual copreședinte al PNL. Inclsiv liderul PNL de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, este urmărit penal de DNA pentru mărturie mincinoasă.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.