Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum afli parole de WiFi: Incredibil de simplu

wifi

Deşi este recomandabil să ai în casă o reţea fără fir securizată, la fel de important este să ştii cum îţi poţi afla singur parola la WiFi. Iar dacă n-ai încă router sau ai nevoie de unul nou, poți alege și performanța ridicată, scrie playtech.ro.

Dintr-un punct de vedere, te bucuri când mergi pe stradă şi găseşti o reţea WiFi fără parolă. În acelaşi timp însă, este frustrant când observi că nu mai descarci de pe internet cu aceeaşi viteză, pentru că ai doi vecini care nici măcar nu şi-au mai făcut abonament la internet pornind de la premisa că eşti tu binevoitor. Cel mai periculos scenariu implică utilizarea reţelei tale wireless de către un grup de hackeri pentru diverse activităţi ilegale, inclusiv pornografie infantilă. Deoarece într-o astfel de situaţie există riscul ca IP-ul tău să fie găsit responsabil, în funcţie de gravitatea faptei, posibilitatea unei pedepse foarte aspre este cât se poate de reală.

Citește și: STUDIU Ce muzică preferă câinii: Nu doar muzică clasică

Soluţia este simplă şi eficientă. Trebui să vă securizaţi reţeaua din casă. Parola la WiFi este vitală. Preveniţi orice situaţii neplăcute cu o parolă mai complexă, preferabil cu un grad de criptare WPA2. Încercaţi să aveţi în vedere în permanenţă că doar o dată veţi introduce acea parolă într-un telefon sau laptop, ca urmare, pe termen lung, lungimea ei este irelevantă. Atunci veţi dormi mai liniştiţi noaptea, chiar dacă există riscul să şi uitaţi parola la WiFi. Aţi putea să o scrieţi pe o foaie, dar dacă suntem serioşi, respectiva hârtie poate fi de asemenea rătăcită. Din fericire, când vine vorba de propria reţea fără fir există câteva soluţii pentru a vă recupera parola, iar în caz de urgenţă o puteţi reseta fără să o cunoaşteţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.