Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum ar putea INFLUENȚA victoria lui Trump organizarea a două competiții internaționale MAJORE

time.com
donald trump

Alegerea celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite ar putea influența decisiv și lumea sportului, pe lângă ramurile sociale, economice și politice ale Americii.

Americanii și-ar dori să organizeze probabil cele mai mari două competiții ale lumii: Olimpiada din 2024 și Campionatul Mondial din 2026, iar Donald Trump ar putea avea un cuvânt important de spus în realizarea acestor deziderate. Los Angeles și-a depus candidatura pentru găzduirea Olimpiadei din 2024, Paris și Budapesta fiind celelalte opțiuni pentru gazda Olimpiadei de peste 8 ani. Decizia urmează să fie luată în septembrie 2017. Totuși, președintele Comitetului Olimpic Internațional Thomas Bach a declarat că restricțiile pe care Trump dorește să le impună în ceea ce privește migrația ar putea afecta clar desfășurarea Olimpiadei din Los Angeles.

Citește și: VIDEO - Victoria lui Trump a scos POPULAȚIA în STRADĂ: Proteste de amploare în toată America

SUA e în pole-position pentru organizarea Campionatului Mondial din 2026, la 32 ani de la precedentul Mondial găzduit în State, dar o altă variantă apărută recent indică că Mexic sau Canada ar putea fi coorganizatoare, alături de americani, anunță gsp.ro.

Trump a afirmat recent că dorește construirea unui zid care să delimiteze Statele Unite de Mexic, astfel o eventuală cooperare între cele două state pare improbabilă. Astfel, organizarea Mondialului din 2026 alături de Canada ar putea fi o variantă mult mai plauzibilă. Între timp, vineri se va disputa un meci foarte interesant după ultimele evenimente de la nivel global: Statele Unite va juca împotriva Mexicului în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018, într-un meci cu o încărcătura politică foarte mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.