Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum au devenit toți profeții neamului niște APOSTAȚI. Normalitatea care a deranjat

blackbirdesolutions.com
negocieri

De ceva timp, știrile normale au devenit știri rele. Președintele Klaus Iohannis a decis să îi încredințeze mandatului pentru formarea noului Guvern lui Mihai Tudose, așa cum a propus majoritatea parlamentară PSD-ALDE. A respectat 100% spiritul și litera Constituției României. Un gest de normalitate! Imediat, s-a declanșat jihadul printre profeții neamului care brusc s-au lepădat de credința lor și au început atacurile violente la președinte și la majoritatea parlamentară.

Este cea mai mare veste pentru Capitală: Un gigant mondial vine la București

Evident că președintele României ”s-a vândut”, ”a pactizat cu corupții”, ”a bătut palma cu PSD”, ”a acceptat să participe la un mare blat cu bătaie spre prezidențialele din 2019” și multe multe ale variante ale acelorași construcții filosofico-dâmbovițene.

S-a tras în președintele Klaus Iohannis și în PSD-ALDE cu toate gurile de foc . - Cum a posibil? se întreabă atât contestatarii premierului desemnat din PSD, dar și fanii președintelui care își doreau sânge pe pereți.

Iată că președintele Klaus Iohannis a ales să nu facă jocuri! Președintele a înțeles că e vorba strict de o problemă a Coaliției majoritare și că, o dată ce aceasta și-a rezolvat problema prin debarcarea lui Sorin Grindeanu și propunerea unui nou premier în persoana lui Mihai Tudose, lucrurile pot reintra în normal. Știe, de asemenea, că alegerile prezidențiale sunt abia peste 2 ani și că orice complicație inutilă de acum i-ar putea dăuna pe termen mediu și lung. Președintele are nevoie de liniște ca de aer, în ambițiile sale de a juca rolul unui lider regional, așa încât orice complicație acasă i-ar dăuna.

Decizia înțeleaptă a președintelui i-a adus o ploaie de ”zoaie” din toate zonele. Profeții neamului s-au văzut peste noapte înșelați în toate predicțiile lor. Criza politică s-a sfârșit și lucrurile intră în normal. Normalitatea nu mai place, nu este cotată ca știre, nu e ”rumegabilă” și, în general, așa ceva nu are voie să se întâmple în România.

În fapt, profeții/analiștii/comentatorii și-au expus propriile dorințe și nu adevărul bazat pe informații factuale ceea ce evident a dus la concluziile denaturate, pe lângă realitate.

Am spus de la bun început că aceasta este o criză politică a PSD și implicit a Coaliției majoritare și nimic mai mult. Ea a fost rezolvată stângaci, dar a fost rezolvată de Coaliție. Președintele Klaus Iohannis NU a negociat nimic cu PSD și spun asta ca unul care cunoaște bine toate aspectele crizei prin care tocmai am trecut. Din desfășurarea lucrurilor și din declarațiile celor implicați reieșea clar că se dorește o rezolvare rapidă și constituțională a crizei și exact așa s-a întâmplat.

Adevăratele probleme sunt în Coaliție și nu în afara ei. Ultimele mișcări din PSD și din ALDE ne arată că liderii PSD și ALDE se vor confrunta în viitor cu o opoziție din ce în ce mai mare în propriile partide. Opoziția a avut șansa să joace la mare, dar a preferat mocirla - jocul mic despre anticipate sau nominalizarea de premieri la minut nu a fost gustat de nimeni și vor reintra în anonimat până cu o lună două înainte de europarlamentare. Președintele Iohannis va juca și o va face tot mai puternic, pe fondul Centenarului și a Președinției UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.