Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum au luat nastere sistemele de alarma

skut 2

Dorinta de a avea siguranta si confort in caminul personal dateaza inca de la primele zile pe pamant ale omului. Nevoia de siguranta sau de un loc pe care sa-l numim acasa ne-a facut sa evoluam frumos intr-o directie corecta, aceea de a creea sisteme care sa ne protejeze de diverse probleme. Pana sa se nasca sistemele de alarma pe care le cunoastem in prezent, au existat alte solutii mult mai rudimentare la inceput.

Primul sistem de alarma a fost realizat acum foarte multi ani din nevoia omului de a se proteja de pradatori. Cand omul a inceput sa mearga pe pamant a fost vanat de animalele pradatoare si a incercat sa se apere cum putea. La vremea respectiva omul abia invata obiectele din jurul lui, descoperea focul, uneltele si multe alte lucruri.

Cu timpul a inceput sa realizeze capcane din doua motive: primul motiv a fost sa vaneze animale si cumva trebuia sa le prinda, iar in al doilea rand sa se protejeze pe sine de ceilalti pradatori. Atunci a inceput sa produca primele sisteme de alarma, cele rudimentare. Acestea aveau scopul sa-l protejeze pe om de animalele periculoase si sa-l anunte cand acestea au intrat pe teritoriul lui.

content-image

Nimeni nu stia cum urmau sa evolueze aceste sisteme de protectie. Insa ele au continuat sa fie folosite sub diverse forme fara ca omul sa inteleaga rolul sau exact sau sa poarte o denumire. Fiecare om isi “construia” un sistem de siguranta pentru proprietatea sa incat sa fie sigur ca nimeni nu ii trece pragul fara ca acesta sa nu fie anuntat.

Un exemplu foarte bun sunt cainii de paza. Acestia au fost cei care au aparat cu incredere teritoriile oamenilor vechi. Din pacate, familiile care locuiesc in mediul rural si nu au o iesire catre lumea moderna, folosesc in continuare cainii pe post de animale de paza, in speranta ca acestia vor fi suficient de capabili incat sa ii protejeze.

Un alt exemplu folosit des de oamenii rurali sunt sistemele de sonorize amplasate in dreptul usilor. Nu discutam despre sirene sau alte produse avansate ci de obiecte care produc un zgomot atunci cand se deschid usile. Usa loveste un clopotel sau orice alt obiect producator de zgomote, iar “victima” stie exact cand cineva a patruns in proprietatea ei. Astazi nu mai exista asa ceva caci s-au transformat in sonerii de usa.

Oamenii moderni care au avut acces la informatie si au tinut pasul cu schimbarile, au fost cei care au intalnit pentru prima data un sistem de alarma si au inteles exact cum functioneaza, ce este si la ce le trebuie.

Sistemele moderne au fost realizate dupa al Doilea Razboi Mondial, desi initial erau folosite de armata. Acestia au decis ca nu este bine sa tina doar pentru ei aceasta tehnologie si au oferit cetatenilor tehnologia necesara pentru a realiza un sistem de alarma modern.

Atunci au aparut primele modele de alarme pentru publicul larg si pentru intreprinderi. Nu erau ieftine si nu oricine isi permitea la vremea aceea sa investeasca intr-un sistem de alarma despre care nimeni nu stia cu exactitate nimic, nu se cunoastea principiul de functionare si cei care cumparau un sistem de alarma trebuiau sa fie instruiti.

content-image

Sistemele de alarma moderne au evoluat de la niste cutii mari si greu de inteles pana la ceea ce cunoastem astazi. Totusi, nu trebuie sa uitam ca primele metode de protectie pe care omul le-a invetat au fost capcanele, sisteme rudimentare pentru a prinde animale, cainii pe post de paza etc. Iata de la ce s-a plecat si unde s-a ajuns, totul din simpla nevoie de confort si siguranta.

Evolutia constanta si nevoia de siguranta si confort ne-a ajutat sa avem astazi produse de cea mai buna calitate. Omul se considera in siguranta aproape in permanenta, nu mai are pe cap la fel de multe griji ca in trecut si poate considera ca un sistem de alarma este ca un inger pazitor.

In cautarea de sisteme de alarma cat mai avansate, accesibile, performante si capabile sa intretine o locuinta, nu uita sa te opresti la SKUT.ro. Este un magazin cu experienta de 20 de ani ce ofera sisteme de alarma, sisteme de supraveghere, automatizari si produse auto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.