Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum beneficiază Liviu Dragnea de OUG privind GRAȚIEREA: vești proaste pentru liderul PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea

Ministerul Justiției a publicat proiectul de Ordonanță de Urgență prin care se se grațiază anumite pedepse. Toate privirile sunt îndreptate spre Liviu Dragnea, marea întrebare fiind dacă liderul PSD scapă sau nu de pedeapsa cu suspendare primită în Dosarul ”Referendumul”.

Citește și: Proiectul gratierii prevede ca scapa de pedepse inclusiv cei condamnati cu suspendare

Citește și: Este grațierea o OUG cu dedicație? Răspunsul FABULOS al șefei ÎCCJ / VIDEO

La această întrebare ne-a răspuns președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților și liderul de grup al PSD, Eugen Nicolicea, care ne-a explicat că Liviu Dragnea beneficiază de această grațiere, dar asta nu-l ajută la nimic, din punct de vedere politic.

”Se aplică grațierea și în cazul lui Liviu Dragnea, dar lumea se agită degeaba. Este o grațiere doar în sensul că el nu mai execută o pedeapsă, dar în dosar îi rămâne condamnarea penală și, conform legii 90/2000, nu va putea fi prim-ministru sau membru al Guvernului”, ne-a explicat Eugen Nicolicea.

Nicolicea ne-a explicat că nu Liviu Dragnea este miza acestei Ordonanțe de grațiere și tocmai din acest motiv s-a evitat o amnistie. ”Amnistia ștergea fapta cu totul și tocmai pentru a nu fi acuzați că o face cineva cu dedicație pentru Liviu Dragnea s-a preferat grațierea. Acest OUG nu este pentru Liviu Dragnea, chiar dacă unii încearcă să inducă această idee”.

Această grațiere nu-l ajută prea mult pe Liviu Dragnea nici măcar dacă primește o nouă condamnare, în dosarul pe care îl are pe rol la ÎCCJ. În pedeapsa de doi ani și jumătate cu suspendare primită în Dosarul ”Referendumul”, Liviu Dragnea a primit un termen de încercare de patru ani, perioadă în care nu mai trebuia să săvârșească nicio infracțiune.

Liviu Dragnea este obligat să nu mai săvârșească nicio infracțiune în timpul perioadei de încercare, condiție pe care o îndeplinește. Faptele care îi sunt imputate de către procurori lui Liviu Dragnea în al doilea dosar sunt anterioare celor comise în Dosarul ”Referendumul”, așa că este destul de complicat să contopești cele două pedepse, iar instanța să ajungă la concluzia că Liviu Dragnea trebuie să execute și prima pedeapsă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.