Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

”Cum dărâmă Ponta munca DNA”

ponta kovesi

Una care nu va fi și penală, a precizat premierul.

Însă, noua mutare a premierului e considerată, de fapt, o lovitură dată DNA care a anunțat că cele două cadre medicale implicate în dosarul pensionarilor ar fi luat mită în 1097 cazuri.

Citește și: Kovesi îi răspunde lui Ponta în cazul amnistiei pensionarilor șpăgari

Analistul Ion Cristoiu consideră că decizia lui Ponta contravine legii.

”Site-urile presei independente au reprodus, vineri, 1 august 2014, un Comunicat al DNA din care cităm: „DNA precizeaza ca in 12 iunie 2014, Tribunalul Arges a admis propunerea Directiei Nationale Anticoruptie si a dispus arestarea preventiva a inculpatelor Mihai Iulia Maria (medic sef al Serviciului de Expertiza a Capacitatii de Munca si presedinte al Comisiei de Expertiza Medicala a Casei Judetene de Pensii si Asigurari Sociale Arges) si Sandulescu Camelia (medic in cadrul aceleiasi institutii) pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata. Doctorita Mihai Iulia Maria este acuzata de 495 acte materiale de luare de mita, iar Sandulescu Camelia de 602 acte materiale. Cele doua doctorite sunt acuzate ca in patru luni au primit sume de bani cuprinse intre 100 si 200 RON si alte foloase de la persoanele care se prezentau la cabinetele de expertiza pentru incadrarea intr-un grad de invaliditate, revizuirea medicala sau prelungirea concediului medical.

Textul spune limpede celor care gîndesc cu capul lor și nu plagiază cu capul lor, așa cum se întîmplă cu Victor Ponta, că la Pitești s-a petrecut o operațiune de corupție tipică domeniului pensionării. Funcționare de la Expertizare luau mită pentru a face dosare false de pensionare. Dincolo de gravitatea cancerului românesc numit corupție, cazul de la Pitești trebuia sancționat exemplar, pentru că multiplicarea lui explică de ce nu sînt bani pentru pensii. Numărul celor pensionați de boală sau anticipat a crescut urieșește și pentru că funcționarii din acest domeniu întocmesc, în schimbul mitei, dosare false.

Asupra fenomenului au atras atenția mulți jurnaliști și specialiști, mai ales că reducerea numărului de persoane active face ca tot mai puțini români să întrețină tot mai mulți pensionari. Pensionarea ilegală are drept autori nu numai pe funcționarii corupți, dar și pe cetățenii dispuși să dea  mită ca să obțină un drept necuvenit. Sub acest semn, Acțiunea DNA a avut drept scop și descurajarea celor tentați de a obține pensii prin mijloace ilegale.

Acțiunea DNA a fost ținta unei campanii abjecte la Bulanul Tv, postul căruia i se zice, oficial, șiAntena 3. Deloc întîmplător. Patronul Bulanului Tv, numitul Dan Voiculescu, are mari probleme cu Justiția pentru îmbogățirea sa spectaluoasă prin corupție calificată. Oamenii de casă ai Patronului, precum Mihai Gâdea, se zbat să demonstreze că Justiția din România e ticăloasă și de aceea vrea să-l vîre pe Dan Voiculescu la pușcărie.

Că Antena 3 s-a năpustit asupa acțiunii corecte și necesare a DNA e de înțeles imediat. Mai greu de înțeles imediat e lovitura dată DNA de Victor Ponta, prin anunțul că toți cei care au dat șpagă pentru a primi pensie ilegală vor fi amnistiați. O asemenea declarație publică, făcută în deschiderea ședinței de Guvern, echivalează cu un îndemn de la nivelul premierului pentru ca cetățenii să dea mită funcționarilor publici în scopul dobîndirii de venituri ilicite. Ulterior, Victor Ponta a  apelat la o șmecherie tipică prestației sale de golănaș: A pus-o pe Rovana Plumb să declare că Legea amnistiei fiscale nu-i va privi și pe cei care au obținut pensii dînd mită.

Lovitura împotriva DNA și-a făcut obiectul. Cetățenii au înțeles că alegîndu-l pe Victor Ponta președinte vor putea obține bunuri încălcînd legea. Din acest punct de vedere, lovitura dată DNA e de înțeles. Victor Ponta se vrea nu numai președintele Marilor corupți din România, dar și președintele micilor corupți. Într-un cuvînd, președintele unei țări numite Corupția.”, scrie Ion Cristoiu pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.