Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum explica PNL ca pe Capitala au scos din cursa unica femeie

PNL

PNL militeaza pentru respectarea unei cote de gen in randul candidatilor de minim 30% si vrea sa fie un exemplu in promovarea femeilor in politica. Insa, in timp ce PSD se pregateste sa desemneze o femeie candidat chiar la primaria Capitalei (Gabriela Firea), PNL a eleminat din cursa singura femeie candidat inscrisa in competita electorala interna pentru Bucuresti.

Desi era cea mai bine plasata in sondajul intern pentru sectorul 1, Diana Tusa nu a fost desemnata candidat, fiind preferat Alexandru Nazare. Explicatia a fost ca acesta ar avea potential de crestere mai mare decat Diana Tusa.

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a explicat ca decizia luata de partid o multumeste pentru ca a fost una pragmatica:

"Cata vreme este o decizie asumata prin vot de BPN sunt multumita de candidati. Cotele de femei sunt un lucru pe care noi il vom lua si l-am luat foarte in serios. Le spuneam si colegelor - ca sa poti sa faci o selectie trebuie sa ai si resurse. Femei in competitie in PNL din pacate s-au inscris destul de putine, lucru care ma bucura este ca avem doua candidate la Consiliile Judetene - Galatiul si Sibiul - doua consilii care se vor castiga de PNL.

Listele de consilieri vor avea toate 30% cota de gen, dar miza mare pentru PNL in respectarea acestei cote autoimpuse (...) va fi pentru parlamentare", a declarat Alina Gorghiu.

Aceasta a subliniat ca nimeni nu isi doreste sa piarda sectorul 1 si a fost ales candidatul cu cele mai mari sanse.

Decizia o cunoasteti, e nerelevant cum s-au purtat discutiile si care a fost analiza. Sa stiti ca nimeni din PNL nu vrea sa aduca niciun prejudiciu nimanui. A fost o analiza pragmatica pentru maximizarea scorului inclusiv in sectorul 1. Nu va imaginati ca la nivelul BPNcineva isi doreste sa piarda sectorul 1. Analiza a fost cat se poate de realista, pragmatica, eu le multumesc tuturor celor care au intrat in aceasta competitie interna si toti sunt candidati foarte buni, dar nu pot candida doi. Asta e marele ghinion.

Co-presedintele Vasile Blaga a explicat la randul sau, ca exista totusi trei femei desemnate candidati la functii importante

"Am validat azi si la Consiliile Judetene si la o primarie din Tulcea (n.r. femei). 30% ... din cei care doresc. Daca ar fi fost mai multe colege, ar fi fost mult mai multe. Noi insistam ca si pe listele de consilieri sa ne apropiem de aceasta proportie", a spus Blaga.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.