Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum funcționează mafia avocaților

avocati

Mai mult ca sigur, daca noii sefi de la Ministerul Justitiei vor tine cont de propunerile oamenilor Laurei Codruta Kovesi, printre „domeniile prioritare” care trebuie sa intre sub lupa DNA-ului se numara si barourile, dar mai ales unele case de avocatura cu nume grele si onorarii pe masura. Care, tot mai des, in anchetele declansate de catre procurorii anticoruptie, apar drept „liantul” dintre factorii politici corupti si clientela acestora. Printre care nu se numara doar businessmani cu experienta in domeniul afacerilor cu statul, dar, mai nou, si temuti lideri interlopi, relateaza National.

Mai mult chiar, dupa cum sustin sursele noastre, structurile informative ar fi intrat deja in posesia unor liste terifiante, care ar demonstra cum se sifoneaza sume uriase din bugetele unor primarii de municipii prin intermediul unor firme de avocatura. Iar cel mai graitor exemplu este cel al unui avocat celebru care, in acelasi timp in care il reprezenta si pe un nas mafiot care se afla in litigiu cu o anume primarie, era recompensat cu onorarii uriase de catre respectivul primar, pentru a pierde pe banda rulanta procesele din instanta!

Platiti ca sa piarda!

Primarii, prin fisa postului, ar trebui sa se bata ca niste lei pentru a apara interesele patrimoniului si intereselor comunitatilor pe care le reprezinta. Si ce dovada mai buna pot arunca acesti „manageri” in ochii propriului electorat decat sa se judece cu toti cei care ar atenta la bunastarea comunitatii? Iar multi oameni apreciaza faptul ca primarul lor este „bengos” si „uite, are curaj sa mearga in instanta chiar si cu interlopi”, daca acestia se afla in clinciuri cu administratia locala. Ceea ce nu stiu insa bietii alegatori, dar iata ca au aflat structurile de informatii si, odata cu ele, si procurorii anticoruptie, este ca in unele cazuri, tocmai aceste procese sunt „fatada” sub care se ascunde o complicata schema de deturnare a fondurilor bugetare. Si ca „razboiul juridic” din instanta nu este decat o mascarada care, in curand, va fi dezvaluita. Pentru ca, in aceste cazuri strict monitorizate de cei in masura, celebrii avocati alesi de primari sa le prezinte interesele sunt pur si simplu platiti sa piarda procesele din instanta. Si nu doar ca sunt platiti, dar inca si regeste, sumele decontate de catre primarii in acest sens fiind pur si simplu astronomice pentru o simpla speta de contencios administrativ.

Record absolut la spaga

Schema este cat se poate de simpla. Unii afaceristi, printre care se numara chiar si lideri interlopi, sunt incurajati tacit sa-si faca singuri dreptate sau sa-si taie ce „felie” vor din tortul bugetar, urmand ca ulterior, pentru a se mai potoli eventualele rabufniri ale unor functionari corecti sau a partilor vatamate, primaria sa-i dea in judecata. Si, pentru ca, nu-i asa, primarul vrea sa-si reprezinte cat mai bine cetatenii si interesele acestora, sunt alesi avocati cu nume. Care, surpriza, pierd apoi procesele preluate, sub diverse pretexte puerile, onorariile de-a dreptul nesimtite fiindu-le insa platite „la centima”. Combinatia nu se opreste insa aici, pentru ca in timp ce afaceristii si interlopii dau asigurari ca se vor implica activ in campania electorala a primarului „looser” voit in justitie, avocatul intoarce o parte din onorariu. Iar din cate reiese din informatiile intrate in posesia noastra, in aceste retele se inregistreaza adevarate recorduri absolute ale spagii din bani publici, un astfel de avocat celebru dand inapoi primarului care l-a platit intre 60 si 70 la suta din suma primita!

Citește și: Vestea cea mare a venit pentru Victor Ponta: Decizia judecătorilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.