Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum i-a prins DNA cu mita în cărțile bisericești: NU e SCENARIU DE FILM, e dosar la DNA / DOCUMENT

Poliţiştii rutieri din Piatra Neamţ cercetaţi pentru mai multe fapte de luare şi dare de mită şi fals intelectual suspectau că ar putea fi interceptaţi audio, astfel că în multe cazuri luarea sumelor de bani cu titlu de mită se realiza doar prin semne, banii primiţi în acest mod fiind ţinuţi într-o carte cu conţinut religios, se arată în referatul DNA cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor.

Citește AICI referatul de arestare întocmit de DNA

Conform documentului, între lucrătorii de poliţie, ca membri ai echipajelor de control, a existat o "unitate de voinţă", acţiunile acestora fiind "premeditate şi dirijate" în sensul obţinerii unor foloase necuvenite, şi nu al respectării de către conducătorii auto a normelor rutiere referitoare la viteza de deplasare legală.

Citește și: Motivul pentru care femeile gardian din pușcării ajung să facă SEX cu condamnații

"În acest sens, este de menţionat şi faptul că din (...) rezultă că lucrătorii de poliţie suspicionau posibilitatea de a fi interceptaţi audio şi în multe cazuri luarea sumelor de bani cu titlu de mită se realiza doar prin semne, astfel că în timp ce primeau sumele de bani necuvenite, discuţiile acestora privind constatările şi sancţiunile nu aveau corespondent în imagini", arată DNA.

Potrivit procurorilor, în perioada supusă monitorizării, 22.04.2016 - 18.05.2016, pe parcursul a 25 de servicii efectuate în echipaje de doi sau trei lucrători, lucrătorii de poliţie au primit sume de bani cu titlu de mită de la numeroşi conducători auto, în legătură cu atribuţiile de serviciu.

Citește și: Mamiferele marine sunt în prag de EXTINCȚIE

"De asemenea cu ocazia percheziţiei asupra autospecialei de poliţie marca Dacia Logan cu numărul de înregistrare MAI- (...), în torpedoul acesteia a fost identificată şi ridicată o carte cu conţinut religios având titlul "Sfântul Iov din Uglea, fiu al Maramureşului (1902-1985), Viaţa, Minunile şi Acatistul", carte ce corespunde cu aceea în care lucrătorii de poliţie rutieră introduceau sumele de bani primite cu titlu de mită (...)", spun anchetatorii.

Totodată, procurorii mai spun că numărul mare de acte materiale specifice elementului material al infracţiunii de luare de mită comise în fiecare din echipajele ce efectuau servicii pe autospeciala respectivă, indiferent de componenţa echipajului, dovedeşte că această practică este "frecvent uzitată de mare parte din lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Piatra Neamţ, constituind o importantă sursă de venituri ilicite pentru aceştia".

Citește și: Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

Comisarul şef Viorel Andronic, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Piatra Neamţ, şi şase agenţi din subordine au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, joi, prin decizia Curţii de Apel Bacău, pentru mai multe fapte de luare şi dare de mită şi fals intelectual, au declarat, la acel moment, surse oficiale.

Alţi şapte agenţi de la acelaşi birou, dar şi de la cel de ordine publică au fost puşi sub control judiciar.

Citește și: Lady Gaga va juca rolul Donatellei Versace în serialul „American Crime Story”

Anchetatorii susţin că, în perioada 22 aprilie - 18 mai 2016, cei 14 poliţişti au fost desemnaţi să efectueze activităţi de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză, pe parcursul cărora au luat mită de 115 ori.

Poliţiştii au primit sume de bani cuprinse între 50 lei şi 400 lei de la mai mulţi conducători auto opriţi în trafic pentru depăşirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier, se arată într-un comunicat al DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.