Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum îl şantajează Traian Băsescu pe Victor Ponta

ponta basescu

Continuă discuţiile despre modul misterior în care Traian Băsescu a ajuns să ocupe o parte din domeniul de la Scroviştea, în aşteptarea momentul în care se va putea muta în vila care i-a fost repartizată de RA-APPS. Între timp, fostul preşedintele ameninţă că nu se va muta în vila de protocol dacă televiziunile vor fi lăsate să filmeze înăuntru.

"Cine, sub ce motiv si in ce circumstante i-a permis lui Traian Basescu sa ocupe domeniul de la Scrovistea. Pana cand nu vom afla detalii, vinovatul de serviciu este Victor Ponta. Pentru ca el este primul-ministru. Iar RA-APPS, care administreaza domeniul Scrovistea, se afla in subordinea sa. Daca Victor Ponta nu a declansat o ancheta in legatura cu aceasta situatie, daca nu exista o alta persoana responsabila, atunci responsabil este el insusi si are obligatia sa explice ce l-a determinat sa-i dea pe mana lui Traian Basescu, Palatul si domeniul Scrovistea. Din simplul motiv ca amploarea acestei proprietati depaseste cu mult avantajele pe care legea i le acorda unui fost presedinte. Si, prin urmare, avem de-a face cu un abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave asupra averii publice", afirmă fostul jurnalist şi senator Sorin Roşca Stănescu, într-un comentariu trimis redacţiei stiripesurse.ro.

"El (Traian Băsescu - n.r.) a amenintat, intr-un mod cat se poate de explicit, Guvernul Romaniei ca va refuza sa paraseasca domeniul Scrovistea, care a fost repartizat abuziv, dar, in orice caz, pe termen limitat, daca se vor face filmari atunci cand renovarea vilei destinate lui, in calitate de fost presedinte, va fi finalizata. Primul raspuns pe care trebuie sa-l dam este daca o asemenea solicitare este justificata. De ce sa nu se filmeze in vila destinata unui fost sef de stat? Nu a fost filmat Palatul Elisabeta? Nu a avut cetateanul roman posibilitatea ca, prin intermediul unor imagini, sa afle cum arata resedinta familiei regale? Nu a fost filmat imobilul, modest de altfel, ocupat de fostul presedinte Emil Constantinescu? Nu a fost filmata vila, si ea modesta, in care traieste Ion Iliescu? De ce s-ar face exceptie in cazul lui Traian Basescu? Avem de-a face, in definitiv, cu imobile care au facut parte, fac parte si vor face parte din patrimoniul statului roman. Ele reprezinta un bun public. Cetateanul are dreptul sa stie si cum arata in exterior si in interior aceste imobile si in ce conditii – acordate, pana la urma, de romani - traiesc fostii sefi de stat. Pana la urma, fiecare om are dreptul sa afle cum este cheltuit banul public. De aceea, nu numai ca nu cred ca trebuie ca cineva sa de-a curs solicitarii lui Traian Basescu, ci, dimpotriva, opinia mea este ca e obligatoriu ca, inainte ca el sa se mute in vila restaurata, care i-a fost repartizata, televiziunile sa aiba acces, pentru a fi in masura sa le prezinte telespectatorilor conditiile in care va trai, pana la adanci batraneti, fostul presedinte. Cei drept, acest acces nu mai trebuie permis, sub nicio forma, fara acordul locatarului, dupa ce familia Basescu se va muta in aceasta resedinta. Incepand din acel moment, orice filmare sau prezentare a unei imagini din interior, fara acceptul chiriasilor, reprezinta o violare a vietii personale.

Daca asa stau lucrurile, inseamna ca solicitarea lui Traian Basescu este abuziva. Si, intrucat el a amenintat ca va refuza sa se mute in alte conditii, continuand sa ocupe domeniul de la Scrovistea, avem de-a face, de fapt, cu un santaj. De fapt, Traian Basescu isi manifesta, astfel, intentia de a se crampona, cu orice pret, de Palatul si domeniul de vanatoare Scrovistea", mai spune SRS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.