Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum isi incalca liberalii promisiunea fata de cetateni

Traseism_politic

Liberalii si-au luat un angajament fata de cetateni - sa lupte impotriva traseismului politic si sa nu accepte in randurile lor traseisti nici macar pentru formarea unei noi majoritati in Parlament. Acest angajament a fost subliniat in numeroase declaratii publice de co-presedintele PNL Alina Gorghiu, si a fost un principiu asupra caruia a insistat si presedintele Klaus Iohannis inainte de a ajunge la Cotroceni.

Iata insa ca PNL isi mareste randurile in Parlament prin strategia pasilor mici. Parlamentar cu parlamentar grupul PNL creste fara sa se mai faca referire la traseism.

Deputatii Mihai Tararache (PP-DD), Florin Secara (PMP/UNPR), Nicolae Alexandri ( PLR), Dumitru Ovidiu Ioan, Aurelian Mihai, Teodor Paleologu (PMP), Paul Dumbrăvanu ( PLR) și Dragoș Gunia (PDL), senatorul PPDD Corneliu Popescu, toti au intrat in grupul PNL ba chiar s-au inscris cu acte in regula in partid.

Si daca portile tolerantei fata de traseism au fost deschise in Parlament, urmeaza ca acelasi lucru sa se intample si in teritoriu. Liberalii s-a luptat vehement impotriva ordonantei migratiei politice care a permis alesilor locali sa isi schimbe partidul fara sa isi piarda functia. Desi precizasera ca nu vor primi alesi locali in PNL in baza acelei ordonante, totusi au facut-o pentru a tine piept exodului catre tabara puterii.

Insa la expirarea ordonantei si la declararea ei neconstitutionala, liberalii au insistat ca traseistii sa isi piarda mandatele si au sustinut ca nu vor primi inapoi in randurile lor tradatori, lucru subliniat si de Iohannis care a considerat chiar un lucru pozitiv 'scuturarea' partidului de tradatori.

Liderii organizaţiei judeţene a PNL Giurgiu sustine insa acum alta teorie. Privind spre alegerile din 2016, el nu exclude ideea de a avea eventuale negocieri cu actualii primarii migratori din judeţ în cazul în care nu vor reuşi să aibă candidaţi proprii, la alegerile locale în toate localităţile din judeţ.

'Nu mă interesează decât candidaţii proprii pentru alegerile locale de anul viitor şi consider că avem timp să îi creştem, dar, în măsura în care nu vom reuşi să avem candidaţi proprii în toate cele 54 de localităţi din judeţ, nu excludem negocierile şi cu actualii primari fugari, nefugari, mai ales că, în toate discuţiile mele cu oamenii politici, foarte puţini sunt cei care să nu fi fost în cel puţin două formaţiuni politice', a declarat vineri, pentru AGERPRES, copreşedintele PNL Giurgiu, Ştefan Gheorghe.

El spune că nu a contactat şi nu a încercat să aducă înapoi pe niciunul dintre primarii din judeţ care au ales să plece la alte partide şi a rămas fidel principiului de a nu negocia cu aceştia, dar a discutat în vederea intrării în PNL cu fostul subprefect de Giurgiu, Daniel Fiţa.

'El este liber de contract după ce şi-a dat demisia din PMP şi îl cunosc ca pe o persoană capabilă de a ajuta din punct de vedere tehnic la viitoarele alegeri locale. Dacă va alege să vină alături de noi, va fi ca simplu membru şi nu s-a pus problema de a candida pe vreo listă', a completat copreşedintele PNL Giurgiu, Ştefan Gheorghe.

PNL Giurgiu mai are şapte primari după aplicarea ordonanţei 55/2014 care a permis migraţia politică, în condiţiile în care, după alegerile locale din 2012, a avut 33 de edili în cele 54 de localităţi din judeţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.