Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum l-a prins DNA pe Răzvan Murgeanu, fost consilier al lui Băsescu și viceprimar al Capitalei

DNA desen Sursa Adevarul

Procurorii DNA descriu în referatul de arestare preventivă a lui Răzvan Murgeanu faptele pe care i le impută omului de afaceri, in trecut consilier la Cotroceni si viceprimar al Bucurestiului.

Va prezentam extrase din referat:

INCULPATA GÂNGOE – SIMION GABRIELA

pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:

- intermedierea ori înlesnirea efectuării unor operaţiuni comerciale sau financiare, de către persoana care are sarcina de a supraveghea, a controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat prev. de art. 11 din Legea 78/2000, complicitate la trafic de influenţă prev. de art. 48 alin. 1 rap. la art. 291 alin. 1 C pen. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000 şi complicitate la dare de mită prev. de art. 48 alin. 1 rap. la art. 290 alin. 1 C pen. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000, în concurs formal prev. de art. 38 alin. 2 C pen.

constând în aceea că, în calitate de practician în insolvenţă şi reprezentant al administratorului judiciar (...) SPRL, inculpata Gângoe – Simion Gabriela şi în baza înţelegerii prealabile cu inculpatul Murgeanu Gheorghe Răzvan, a dispus subcontractarea lucrărilor de remediere la blocurile ce au făcut obiectul contractului cu Primăria Sectorului 5 Bucureşti către SC (...) SRL şi plata din contul SC (...) SA în contul SC (...) SRL, în două tranşe (400.000 de lei în data de 20.01.2016, 200.000 de lei în data de 08.02.2016) a sumei de 600.000 de lei, ce include contravaloarea lucrărilor de remediere, comisionul de 15.000 de euro pretins de inculpatul Murgeanu Răzvan pentru exercitarea influenţei asupra directorului Stănescu Valentin din cadrul Primăriei Sector 5 Bucureşti, comisionul de 15.000 de euro promis directorului Stănescu Valentin de inculpatul Murgeanu Gheorghe Răzvan în baza înţelegerii cu inculpata Gângoe – Simion Gabriela, pentru aprobarea documentaţiei aferente plăţii de 8.500.000 de lei, a plăţilor ce urmează a fi efectuate până la suma de 10.500.000 de lei şi pentru deblocarea garanţiilor contractuale, suma de 15.000 de euro promisă de inculpata Gângoe –Simion Gabriela (...) şi administratorului special (...) pentru a nu se opune subcontractării lucrărilor de remediere şi efectuării plăţii în sumă de 600.000 de lei către SC (...) SRL, comisionul de 173.777 lei reprezentând suma pretinsă de inculpata Gângoe – Simion Gabriela pentru încasarea acestei creanţe şi obţinerea sprijinului inculpatului Murgeanu Gheorghe Răzvan şi a suspectului Stănescu Valentin.

Fapta inculpatei Gângoe Simion Gabriela care pretinde sume de bani în numele coinculpatului Murgeanu Răzvan Gheorghe, care susţine că în baza înţelegerii anterioare cu acesta a influenţat decizia directorului Stănescu Valentin din cadrul Primăriei mun. Bucureşti pentru a efctua plata sumei de 8.500.000 de lei şi că poate influenţa plata sumei ce a mai rămas de achitat şi deblocarea garanţiilor contractuale constituie infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă prev. de art. 48 alin. 1 rap. la art. 291 alin. 1 C pen. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000.

Fapta inculpatei Gângoe Simion Gabriela care, în baza înţelegerii cu inculpatul Murgeanu Gheorghe Răzvan, susţine că a promis inculpatului Stănescu Valentin un comision de 15.000 de euro din suma încasată pentru ca acesta să faciliteze efectuarea plăţilor către SC (...) SA şi deblocarea garanţiilor constituie infracţiunea de complicitate la infracţiunea de dare de mită prev. de art. 48 alin. 1 rap. la art. 290 alin. 1 C pen. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000.

Fapta inculpatei Gângoe – Simion Gabriela de a dispune subcontractarea lucrărilor de remediere către SC (...) SRL condiţionat de efectuarea de către administratorul acestei societăţi a unor plăţi către SC (...) SRL, societate pe care o controlează prin intermediul fiului său, obţinând astfel foloase necuvenite în cunatum de circa 173.776 lei constituie infracţiunea de intermediere ori înlesnire a efectuării unor operaţiuni comerciale sau financiare, de către persoana care are sarcina de a supraveghea, a controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat prev. de art. 11 din Legea 78/2000.

Având în vedere că prin aceleaşi acţiuni inculpata Gângoe – Simion Gabriela realizează conţinutul mai multor infracţiuni se vor reţine disp. art. 38 alin. 2 C pen cu privire la concursul formal.

- abuz în serviciu prev. de art. 132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C pen. (2 acte materiale) constând în aceea că, în calitate de practician în insolvenţă şi reprezentant al administratorului judiciar (...) SPRL,cu atribuţii în ceea ce priveşte supravegherea operaţiunilor de gestionare a patrimoniului debitorului, conducerea integrală sau în parte a activităţii debitorului, verificarea creanţelor şi atunci când este cazul formularea de obiecţiuni la acestea, precum şi întocmirea tabelelor creanţelor, încasarea creanţelor şi urmărirea încasării creanţelor, inculpata Gângoe – Simion Gabriela a dispus plata din conturile SC (...) SA a sumelor de 13.670,07 lei şi respectiv 50.000 lei, nedatorate, către SC (...) SRL (fostă SC (...) SRL), suplimentându-și astfel în mod nelegal remunerația stabilită de judecătorul sindic.

- fals în înscrisuri sub semnătură privată prev. de art. 322 alin. 1 C pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C pen. (două acte materiale, unul în forma autoratului și celălalt în forma instigării) constând în aceea că a emis factura fiscală nr. (...) din data de 22.07.2015 prin care atestă în fals prestarea unor „servicii de contabilitate, verificare creanţe” de catre SC (...) SRL și a determinat-o pe (...) să emită pentru SC (...) SRL factura fiscală seria (...) nr. (...)/29.01.2016 prin care atestă în mod nereal prestarea unor servicii de audit către SC (...) SRL, subcontractor al SC (...) SA.

- spălare a banilor prev. de art. 29 alin. 1 lit. b din Legea 656/2002 (3 acte materiale aferente disimulării provenienței și proprietarului sumelor de 13.670,07 lei şi respectiv 50.000 lei, încasate de SC (...) SRL pentru Gângoe Simion Gabriela de la SC (...) SA; 173.777 lei încasată de SC (...) SRL pentru Gângoe Simion Gabriela de la SC (...) SRL, 3.000 de euro încasată de (...) pentru Murgeanu Gheorghe Răzvan de la SC (...) SRL). constând în aceea că:

a disimulat provenienţa sumelor încasate de la SC (...) SA cu titlu de folos necuvenit, creând aparenţa că ar reprezenta plăţi pentru servicii prestate de SC (...) SRL pentru SC (...) SA sau subcontractori ai acestei societăţi, în baza unei cesiuni de creanţe, inexistentă,

- l-a instigat pe administratorul SC (...) SRL să efectueze plata sumei de 173.777 lei către SC (...) SRL pentru a disimula sumele de bani pe care le-a încasat de la SC (...) SA cu titlu de folos necuvenit pentru exercitarea influenţei asupra directorului Stănescu Valentin şi a altor persoane din cadrul Primăriei Sector 5 în vederea efectuării plăţilor contractuale, disimulând provenienţa sumelor de bani şi a drepturilor asupra acestora prin interpunerea în circuitul financiar a SC (...) SRL şi respectiv SC (...) SRL, societate din care banii intră ca şi venituri din activitatea desfăşurată, prezumându-se astfel caracterul licit al acestora,

- l-a instigat pe administratorul SC (...) SRL să efectueze plata sumei de 3.000 de lei (reprezentând o parte din comisionul în sumă de 15.000 de euro pretins de Murgeanu Gheorghe Răzvan) către (...) cu titlu de folos necuvenit pentru exercitarea influenţei asupra directorului Stănescu Valentin şi a altor persoane din cadrul Primăriei Sector 5 în vederea efectuării plăţilor contractuale, disimulând provenienţa sumelor de bani şi a drepturilor asupra acestora prin interpunerea în circuitul financiar a unei persoane cu care SC (...) SRL nu a avut relaţii comerciale.

INCULPATUL MURGEANU GHEORGHE RĂZVAN

pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:

- trafic de influenţă prev. art. 291 alin. 1 C pen. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000 şi dare de mită prev. de art. 290 alin. 1 C pen. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000, în concurs formal prev. de art. 38 alin. 2 C pen.

constând în aceea că:

- a pretins de la Gângoe – Simion Gabriela –practician în insolvenţă şi reprezentant al administratorului judiciar (...) SPRL, suma de 15.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa supra directorului Stănescu Valentin din cadrul Primăriei mun. Bucureşti în vederea efectuării de către Primăria Sector 5 a plăţilor contractuale către SC (...) SA,

- în baza înţelegerii prelabile cu inculpata Gângoe – Simion Gabriela a promis directorului Stănescu Valentin suma de 15.000 de euro pentru a-l determina să pregătească documentaţia aferentă plăţilor contractuale către SC (...) SA şi pentru ca acesta să influenţeze funcţionariii ce aveau atribuţii în acest sens să efectueze plata sumei de 8.500.000 de lei, a diferenţei de încasat până la suma de 10 milioane de lei şi pentru a se dispune deblocarea garanţiilor contractuale.

- instigare la infracţiunea de spălare a banilor prev. de art. 47 C pen. rap. la art. 29 alin. 1 lit. b din Legea 656/2002

constând în aceea că, prin intermediul inculpatei Gângoe – Simion Gabriela l-a instigat pe administratorul SC (...) SRL să efectueze plata sumei de 3.000 de lei, reprezentând o parte din comisionul de 15.000 de euro pretins pentru exercitarea influenţei asupra directorului Stănescu Valentin şi a altor persoane din cadrul Primăriei Sector 5 în vederea efectuării plăţilor contractuale, către (...), disimulând astfel provenienţa sumelor de bani şi a drepturilor asupra acesteia prin interpunerea în circuitul financiar a SC (...) SRL şi respectiv a (...), (persoană ce nu a avut relaţii comerciale cu SC (...) SRL).

ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 C pen.

Fapta inculpatului Murgeau Gheorghe Răzvan de a pretinde suma de 15.000 de euro de la inculpata Gângoe Simion Gabriela, susținând că în baza înțelegerii prealabile cu aceasta i-a promis suspectului Stănescu Valentin - director în cadrul Primăriei mun. Bucureşti că îi va remite această sumă de bani pentru a-l determina să faciliteze plata sumei de 8.500.000 de lei şi a sumei ce a mai rămas de achitat, precum și pentru deblocarea garanţiilor contractuale constituie infracţiunea de dare de mită prev. de art. 290 alin. 1 C pen. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000.

Fapta inculpatului Murgeanu Gheorghe Răzvan de a pretinde de la inculpata Gângoe – Simion Gabriela suma de 15.000 de euro, susținând că în baza înțelegerii prealabile cu inculpata Gângoe Simion Gabriela și-a exercitat influența asupra directorului Stănescu Valentin din cadrul Primăriei Sectorului 5 pentru a-l determina să faciliteze plata sumei de 8.500.000 de lei către SC (...) SA, pentru a facilita în continuare plata sumei rămasă neîncasată și pentru a facilita deblocarea garanțiilor contractuale constituie infracţiunea de trafic de influență prev. de art. 291 alin. 1 C pen. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000.

Având în vedere că prin aceleaşi acţiuni inculpatul Murgeanu Gheorghe Răzvan realizează conţinutul mai multor infracţiuni se vor reţine disp. art. 38 alin. 2 C pen cu privire la concursul formal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.