Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum moare naționalismul în doar două zile

marian munteanu bogdan diaconu

Pentru alegerile generale din decembrie, două partide care se revendică naționaliste își lustruiau insignele tricolore cu speranța să apuce să defileze cu ele prin Parlament: Partidul România Unită și Alianța Noastră, păstorite de Bogdan Diaconu respectiv Marian Munteanu. Aceștia stăteau cuminți de șase, în așteptarea electoratelor nemulțumite de actualul sistem, de dispariția pădurilor, de vânzarea terenurilor agricole către străini și alte asemenea.

Dacă PRU 2.0 (cel de după alegerile locale) s-a vrut un partid naționalist construit din materiale reciclate, de sorginte social-democrată, AN marșa pe atragerea în propriile tranșee ale unor figuri publice cunoscute, însă fără sămai fi fost înregimentați politic.

În doar două zile, lucrurile au început să se precipite și de-o parte și de alta. Duminică, EVZ a publicat un material în exclusivitate în care se vorbea despre colaborarea lui Marian Munteanu cu Securitatea. Până aici, nimic nou, am putea spune. Și în precedentul caz în care MM a încercat să facă pasul spre politica mare, la alegerile locale din primăvară, ideea colaborării sale cu Securitatea a fost rostogolită în spațiul public. Însă, în cazul de față este anunțată și o probă nouă, anume o analiză grafologică care demonstrează că documentele aflate la dosarul său sunt scrise de el, fără urmă de îndoială. Aceasta ar fi o lovitură dură pentru simbolul Pieței Universității și a luptei cu neo-comuniștii din anii '90.

Pe de cealaltă parte, ȘtiripeSurse a publicat astăzi în exclusivitate un set de stenograme în care Bogdan Diaconu, liderul PRU, vorbește deschis nu despre scopul asumat public de partid, ci despre calculele și analizele din spatele mișcărilor de trupe care au fost subiect de breaking news-uri în această vară. În aceste stenograme, Bogdan Diaconu susține că venirile în partid ale mai multor parlamentari social-democrați au rolul de a mai slăbi puțin PSD-ul, americanii și ambasadele  fiind cei supărați pe Dragnea:

„Sunt anumiți… americanii, ambasadele care sunt supărați că Dragnea are mult prea multă putere și nu oferă garanții că nu se întâmplă lucruri rele și atunci toată lumea știe că trebuie să se mai taie puțin nasul lui Dragnea să mai scadă puțin PSD-ul și să apară o forță să mențină echilibrul,” declară Diaconu în stenogramele publicate.

Citiți și: Stenograme incendiare. Șeful PRU susține că PRU a fost creat pentru a slăbi PSD

Astfel, în doar două zile, electoratul naționalist din România se vede în fața unei situații deosebite, asta după ce părea că și pe stânga și pe dreapta eșichierului politic se formase câte o formațiune reprezentativă pentru acest curent. Ambele au scheleți în dulap. În cazul uneia, e vorba despre scheleți mai vechi, de prin 1988. În cazul celeilalte, mai noi, cam de prin septembrie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.