Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum o duc tinerii din România?

Monitorul Social

Oficial, România a depășit de câțiva ani buni criza economică. Însă nu toate toți am ieșit la fel de bine. Tinerii sunt printre categoriile vulnerabile. Pe măsură ce noi locuri de muncă apar, ele merg cu precădere spre cei care au deja experiență în muncă. Un infografic realizat de Monitorul Social ne dă ocazia să ne uităm puțin mai atent la problemele lor.

Vedem din infografic cum tinerii români sunt mai degrabă slab pregătiți. Doar o treime au abilități de lucru cu calculatorul, față de o treime în Uniunea Europeană.

content-image

Desigur, lipsa abilităților de lucru cu calculatorul nu înseamnă lipsa altor abilități profesionale. Dar este, totuși, un motiv de îngrijorare. Tot un motiv de îngrijorare este faptul că România este printre țările care au, conform Eurostat, cei mai mulți tineri care nu sunt nici angajați nici ocupați cu studiile (NEET).

content-image

În aceste condiții nu este de mirare că aproape o treime din tineri suferă de deprimare materială severă (a se citi sărăcie).

content-image

Dincolo de problema socială, datele de mai sus descriu și o problemă politică. Tinerii sunt, pri natura vârstei, activi. Sărăcia și nesiguranța îi fac să nu aibă mare lucru de pierdut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.