Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum ”opera” vedeta PRO TV reținută de procurorii DIICOT: Ce rețetă a aplicat pentru a păcăli fiscul/ UPDATE

protv

Una dintre cele mai cunoscute vedete PRO TV a fost reținută de procurorii DIICOT! Este vorba despre ”master cheful” Tudor Constantinescu. Procurorii arată cum ”opera” vedeta PRO TV cu ajutorul unui soft ilegal de contabilitate și ce ”rețetă” a aplicat pentru a păcăli fiscul.

UPDATE: În 6.12.2022 a venit o Replică care este prezentată la final Integral.

Citește și: Asta e LISTA NEAGRĂ: 128 de politicieni sunt pe ea

”Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus la data de 13.11.2015 punerea în mişcare a acţiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpaţilor: CONSTANTINESCU TUDOR MIHAI, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi instigare la fraudă informatică în formă continuată, CARTAȘ MARIA MIHAELA, CUCONA CRISTIAN şi MOROȘAN MIHAIL, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, în varianta aderării și sprijinirii, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la fraudă informatică în formă continuată.

În fapt, s-a reţinut că în perioada 2008-2015 inculpatul CONSTANTINESCU TUDOR MIHAI a iniţiat şi constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și pe care l-au sprijinit și alte persoane, specializat în fraudarea bugetului de stat prin omisiunea înregistrării și evidențierii în actele contabile a operațiunilor comerciale desfășurate și a încasarilor realizate prin societățile comerciale CHOCO ATENEU S.R.L., CHOCO MOSILOR S.R.L., COZA NOSTRA ART S.R.L., THEOBROMA CONSULT S.R.L., THEOPROD ART S.R.L., SC SOLUTIONS CENTER S.R.L., S.C. GLOBAL INTERCONSULT S.RL., S.C. GLOBAL INTERFOOD S.R.L., S.C. DESERT PROD S.R.L., S.C. DELICES CUISINE S.R.L., S.C. CCT INNOVATION S.R.L., S.C. MAESTRO PROD FOOD S.R.L. pe care le controla direct sau prin interpusi.

În acest scop, inculpatul a procurat de la inculpaţii CUCONA CRISTIAN si MOROȘAN MIHAIL un program informatic de contabilitate care permitea instalarea în casele de marcat şi care realiza o dubla evidență, una reală pentru vanzările realizate efectiv și una fictivă, pentru vânzările reduse în mod intenționat și fiscalizate, pe baza datelor privind vânzările nereale, diminuate.

De asemenea, s-a reţinut că în perioada 2008-2015 inculpata CARTAȘ MARIA MIHAELA, în calitate de contabil-şef în cadrul societăţilor mai sus menţionate a aderat la grupul infractional organizat pe care l-a sprijinit în baza aceleiasi rezolutii infractionale, prin colectarea sumelor de bani încasate din vânzările nedeclarate precum şi prin întocmirea evidentelor contabile în baza unor date nereale, modificate si falsificate privind vânzarile realizate la punctele de lucru ale societatilor menționate.

Prejudiciul estimativ produs bugetului de stat este în cuantum de 2 281 915 de lei (echivalentul a 512 036, 60 de euro).

Totodată, prin ordonanțele din data de 13.11.2015 s-a dispus față de inculpații PUFU AUR ROMEO CEZARIAN, NISTOR ALEXANDRU CRISTIAN, SAMSON MIHAI, PISMAC CRISTINA şi VESPE IULIA CARMEN luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 zile.

În cauză se efectuează cercetări și față de alte persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunilor mai sus menționate, în cauză dispunându-se și instituirea unor sechestre asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.

În cauză se va solicita Tribunalului Bucureşti luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii mai sus menţionaţi.”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

____

REPLICA

COMUNICAT DE PRESĂ

8 ani este recordul injustiției pentru societatea noastră – SOLUTIONS CENTER SRL. Este o injustiție când, pur și simplu, îți este spulberată prezumția de nevinovăție, prin expunerea publică, într-o modalitate în care cei care privesc se gândesc că participă la un spectacol de circ și prin transmiterea către presă a unor informații confidențiale în timpul urmăririi penale.

Prin astfel de acțiuni se viciază și se bagatelizează actul de justiție. Facem acest demers prin intermediul mass-media pentru a comunica o experiență care ne-a marcat ultimii 8 ani de existență dar și pentru a aduce la cunoștința publicului fapte și evenimente în al căror epicentru am fost și care ne-au afectat viața, reputația și locul în societate, fapte și evenimente pe care nu le-am provocat, dar în care am fost angrenați prin mecanisme declanșate subiectiv.

Sunt 8 ani în care prin acte și proceduri efectuate de un procuror DIICOT, societatea SOLUTIONS CENTER SRL a fost târâtă nedrept într-un malaxor judiciar, din care cu sacrificii, pierderi și multă luptă am reușit să ieșim prin puterea eliberatoare a ADEVĂRULUI.

Astfel, procurorul de caz a demarat o cercetare penală împotriva societății noastre, declanșând concomitent un festival mediatic în care din motive străine rolului justiției în societate a angrenat și societatea SOLUTIONS CENTER SRL, în calitate de producător si comercializant al unui soft destinat domeniului HoReCa.

O cercetare penală ce a gravitat exclusiv în jurul acestui soft pe care procurorul de caz în comunicatele către presă și actele dosarului l-a demonizat ca fiind „soft de contabilitate cu dublă gestiune care se instalează în casele de marcat”, „soft evazionist”, „soft care modifică memoria fiscala a caselor de marcat” și multe alte apelative că nu ne-ar ajunge o pagină să le menționăm pe toate.

Cu toate acestea, de ce nu a expertizat softul din prima clipă pentru a nu se ajunge la astfel de acuzații care s-au dovedit false? Aceasta a fost întrebarea noastră încă din primul moment și ulterior pe toată durata urmăririi penale. Mai mult, pentru a nu pierde timp și pentru „a ne demonstra nevinovăția” (așa cum din păcate funcționează prezumția de nevinovăție în sistemul judiciar penal român), am solicitat din primul moment procurorului de caz să dispună expertizarea softului în cauză. pagina 2 Solutions Center Strada Ion Adam, Nr.22, 900620 Constanța telefon: +40 241 515517, fax: +40 241 515518 Solutions Center telefon: +40 241 515517, fax: +40 241 515518 Odată cu refuzul procurorului de a efectua expertiza softului am realizat că suntem ținta unui sistem judiciar bolnav, un termen dur dar din păcate real. Mai ales că, în toate actele în care procurorul solicita măsuri restrictive instanțelor de judecată preciza că urmează să expertizeze softul și, deopotrivă, judecătorii de drepturi și libertăți în hotărârile pronunțate precizau că e necesară expertizarea softului în cauză.

Au fost necesari 8 (opt) ani pentru a se dispune clasarea tuturor faptelor pentru care SOLUTIONS CENTER SRL a fost cercetată și anume că faptele nu există. 8 (opt) ani de penitențe și tracasări juridice, 8 (opt) ani în care atât noi, cât și statul am consumat resurse umane și materiale însemnate, 8 (opt) ani în care am clamat nevinovația noastră, pentru a ajunge la concluzia care încă de la inceput se putea obține printr-o expertiză tehnică a softului. Chiar și la final, recordul acestei injustiții este unul răsunător întrucât opinia publică este informată doar cu privire la demararea cercetărilor penale, nu și la modul de soluționare a acestora.

Doar la solicitarea noastră scrisă, DIICOT a publicat un comunicat în noiembrie 2022 în care se precizează cu privire la SOLUTIONS CENTER SRL (care a furnizat programul informatic) că este incident cazul care împiedică punerea în mișcare a acțiunii penale prevăzut de art. 16 alin. (1) lit. a) din Codul de procedură penală întrucât, din actele de urmărire penală și probele administrate în cauză, a rezultat că faptele nu există.

Vă dorim tuturor ca Dumnezeu să vă ajute să nu nimeriți într-o astfel de dramă judiciară care a avut și are în continuare repercursiuni pe toate planurile, dar mai ales moral și profesional

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.