Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum poate fi înfrânt ISIS: Planul secret de salvare a lumii creştine

terorist isis decapitare

Atentatele zguduitoare care au frânt inima Europei a creat un fel de mişcare de rezistenţă. Mai mulţi specialişti au declanşat marele plan secret prin care vor să bată ISIS. Analiștii militari propun metode noi de anihilare a organizației teroriste Stat Islamic. Chiar dacă raidurile aeriene ale marilor puteri au slăbit forța armată și financiară a fundamentaliștilor din ISIS, experții cred că sunt necesare tactici combinate. Un specialist în contraterorism, citat de publicația Politico, a identificat cinci direcții de acțiune.

Prima linie de acțiune propusă de Malcolm Nance, ofițer de informații specializat în combaterea terorismului în Orientul Mijlociu, este utilizarea termenilor potriviți atunci când se discută despre autorii masacrelor. Nu trebuie numiți islamiști radicali, pentru că viziunea lor, una apocaliptică, este diferită. E un cult care duce un jihad permanent, în care lupta violentă e mai presus de alte valori ale Islamului. Ei nu au ca obiectiv negocierea politică, ci instaurarea unui Califat global, inspirat de o anumită interpretare a Coranului. Teorie confirmată şi de liderii musulmani din România. Ei susţin că relgia nu are nimic de-a face cu acţiunile teroriste, dar că ISIS se foloseşte de religie pentru a aduna cât mai mulți adepți.

Citește și: DEZVĂLUIRI dure din Dosarul DNA în care se cere arestarea lui Ghiță. Dovada implicării lui Ponta

Ca o a doua metodă de acțiune, ei trebuie diferențiați de ceilalți musulmani, care nu îmbrățișează aceste idei, ba mai mult, sunt și ei victime ale terorii. Acest lucru ar întări sentimentul de încredere între lumea musulmană și cea occidentală. În al treilea rând, Malcolm Nance propune intervenții punctuale la sol ale trupelor aliate. El spune că teritoriile controlate de ISIS sunt de fapt porțiuni distincte, legate între ele prin coridoare vitale pentru logistică. Tăiererea acestor legături ar da o lovitură decisivă organizației, dar pentru asta e nevoie de comando-uri special antrenate în combat la sol, formate din americani, kurzi și irakieni.

A patra direcție ar fi atacuri cibernetice asupra serverelor și paginilor de propagandă ale Daesh. Și, în fine, detenția și judecarea suspecților în tribunale internaționale pentru crime de război. Predarea către autoritățile statale s-a dovedit ineficientă, pentru că practicile diferă și procesele trenează. În plus, procesele pentru crime de război ar schimba și percepția asupra organizației. Aceasta nu ar mai putea poza într-un grup idealist, ci ar fi demascată drept un agresor atroce, mai spune Digi 24.

Citește și: O 'să-i sară-n cap' toată lumea după declaraţia asta: Ce a spus Traian Băsescu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.